Activision Blizzard geen onderdeel van The Game Awards 2021

Activision Blizzard geen onderdeel van The Game Awards 2021

Activision Blizzard is 'geen onderdeel' van The Game Awards 2021. Dat meldt organisator Geoff Keighley.

"Buiten de nominaties kan ik bevestigen dat Activision Blizzard geen onderdeel is van The Game Awards 2021", zegt Keighley op Twitter. "The Game Awards is een tijd van feest voor de industrie, de grootste vorm van entertainment ter wereld. Er is geen ruimte voor misbruik, intimidatie of roofzuchtig gedrag in welk bedrijf of welke community dan ook."

Aanvankelijk meldde de organisatie van The Game Awards dat het er nog niet uit was hoe het om moet gaan met het misbruik bij Activision Blizzard. Keighley gaf in een interview met The Washington Post aan 'ontwikkelaars en werknemers' te willen steunen. Na forse kritiek van media en ontwikkelaars kwam de organisatie daarop terug.

Activision Blizzard ligt al heel het jaar onder vuur wegens de slechte werkomstandigheden bij de uitgever. In november verscheen een artikel van Bloomberg waarin wordt geclaimd dat CEO Bobby Kotick jarenlang op de hoogte was van ongelijkheid, seksuele intimidatie en giftig werkgedrag op de werkvloer van het bedrijf. Als gevolg daarvan hebben leidinggevenden van zowel Sony als Microsoft intern hun onvrede geuit in e-mails naar werknemers.

Het bedrijf is tijdens The Game Awards onder andere genomineerd voor 'beste doorlopende game' met Call of Duty Warzone.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ze hebben dit jaar ook geen reet uitgevoerd behalve een 20 jaar oud spel rereleasen, dus dat lijkt me geen moeilijke keuze.

0

Aanbevolen voor jou