Unreal Editor nu live in Fortnite, spelers maken indrukwekkende creaties

Unreal Editor nu live in Fortnite, spelers maken indrukwekkende creaties

De testversie van de Unreal Editor is gisteren uitgekomen in Fortnite.

Eerder werd al aangekondigd dat de Unreal Editor gisteren naar Fortnite zou komen. Fortnite heeft al jaren een Creative-modus, waarin spelers zelf maps en modi kunnen combineren met vooraf ontwikkelde modellen en keuze uit bepaalde opties. De Unreal Editor moet dit echter naar een hoger niveau tillen, aangezien met ook zelfgemaakte assets, animatie en audio kan toevoegen, alsmede geavanceerde VFX-effecten. Er kan zelfs direct met Epics codeertaal Verse geprogrammeerd worden.

Gedurende de State of Unreal-presentatie tijdens de Game Developers Conference gisteren heeft Epic meer details over de Unreal Editor gedeeld. Zo is naast de editor ook Creator Economy 2.0 uitgerold, waardoor spelers daadwerkelijk geld kunnen verdienen met hun creaties. Epic heeft vanaf 1 maart 40 procent van de winst die het maakte uit Fortnite's Item Shop apart gezet. Dit geld gaat het voortaan gebruiken om creators uit te betalen - afhankelijk van hoe populair hun creaties zijn - om ze zo te motiveren. Via een speciaal portaal kan men zich hiervoor aanmelden.

Ondertussen zijn creatieveling al begonnen met het maken van allerlei ervaringen in de Unreal Editor. Hieronder zijn enkele voorbeelden te zien. Zo wordt de map uit de oorspronkelijke Fortnite nagemaakt en is er een soort horrorgame binnen de game ontwikkeld. Ook is de Call of Duty-modus Domination nagemaakt, inclusief elementen uit Rust. Daaronder is een gedeelte uit de GDC-presentatie van Epic te zien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou