Ubisoft: 'Gamers snappen NFT's nog niet'

Ubisoft: 'Gamers snappen NFT's nog niet'

Volgens een topman van Ubisoft begrijpen gamers NFT's simpelweg nog niet.

Dat claimt Nicolas Pouard, vicepresident van Strategic Innovations Lab bij Ubisoft, in een interview met Finder. "Ik denk dat gamers niet begrijpen wat een digitale tweedehands marktplaats voor ze kan betekenen. Vanwege de huidige situatie en context omtrent NFT's, denken gamers eerst dat het de planeet vernietigt, en daarna dat het een middel is om te speculeren."

Pouard vervolgt: "Maar (bij Ubisoft) hebben we het einddoel voor ogen. We willen gamers de mogelijkheid geven hun items te verkopen zodra ze er klaar mee zijn of ze klaar met de game zijn. Het is met hen in het achterhoofd bedacht. Het is juist erg gunstig. Maar ze snappen het nu nog niet."

Ubisoft kondigde vorig jaar aan NFT's in games te gaan verwerken in de vorm van Ubisoft Quartz. In Ghost Recon Breakpoint kunnen spelers bepaalde items kopen en weer verkopen. Daardoor kunnen ze geld verdienen, hoewel standaard ook een gedeelte van het verdiende bedrag naar Ubisoft gaat. 

Gamers reageerden negatief op de toevoeging en Ubisoft gaf aan dat er nog maar weinig NFT's verkocht werden. Ook andere gamebedrijven hebben aangekondigd interesse te hebben in NFT's. Zo kondigde de ontwikkelaar van het aankomende Stalker 2 aan NFT's in de game te willen verwerken. Na veel negatieve feedback besloot de studio die beslissing terug te draaien.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het enige wat ik hieraan snap is dat ubisoft totaal out of touch is met gamers

0
test

@ali3n8tor They are ali3n8ted from their fans :-)

0

Let wel, dit gaan we het komende jaar heel vaak horen. 2022 is het jaar waarin game developers en publishers gamers langzamerhand murw/bekend maken met NFTs waarna ze het in 2023 breedschalig in kunnen zetten, vgl met DLCs en IAPs. Dit is voor hen gewoon een evolutie van het betaalsysteem rond games. Kunnen we niet leuk vinden, maar gaat toch gebeuren.

0

@chrisboers Grote kans dat het niet goed zal vallen onder gamers. En als het bij de meerderheid niet doorkomt zal er vrij weinig mee gebeuren.

0

Aanbevolen voor jou