'Rockstar heeft remasters van GTA 4 en Red Dead Redemption geschrapt'

'Rockstar heeft remasters van GTA 4 en Red Dead Redemption geschrapt'

Rockstar zou van plan zijn geweest om remasters van Red Dead Redemption en Grand Theft Auto 4 uit te brengen, maar zou die plannen hebben geschrapt.

Dat claimt insider Tez2 te hebben vernomen, iemand die wel vaker op voorhand correcte informatie rondom Rockstar-games naar buiten heeft gebracht, waaronder over GTA Online. Hij zegt met een betrouwbare bron te hebben gesproken die hem dat heeft vermeld.

Rockstar zou "een paar jaar geleden" hebben overwogen om remasters te maken van Red Dead Redemption en Grand Theft Auto 4. Het bedrijf "besloot echter niet door te gaan met deze projecten". Een specifieke reden wordt niet vermeld, maar Tez2 speculeert dat "de negatieve ontvangst van de heruitgave van de GTA-trilogie" er mogelijk mee heeft te maken. Rockstar zelf heeft met geen woord gerept over mogelijke remasters en heeft dus ook het bovenstaande gerucht niet bevestigd noch ontkend.

Toen Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition vorig najaar uitkwam, werd de collectie met GTA 3, Vice City en San Andreas vanwege diverse technische problemen gehekeld door de pers en fans. Rockstar verontschuldigde zich en beloofde diverse updates uit te brengen om de ervaring te verbeteren. Inmiddels heeft moederbedrijf Take-Two echter wel gemeld dat de collectie goed verkoopt.

Noch Grand Theft Auto 4, noch Red Dead Redemption zijn sinds hun oorspronkelijke release op PS3 en Xbox 360 opnieuw uitgebracht. Van GTA 4 bestaat wel een pc-versie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lijkt me een gerucht zonder basis. Volgens Rockstar heeft de bundel boven verwachting gepresteerd, ondanks de slechte "ontvangst".

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@MikkelE30 Ben wel een beetje klaar met uitgevers die zeggen dat hun games boven verwachting presteren, maar ze zeggen nooit van tevoren wat ze verwachten. En ik geloof er dus ook niets van. Uiteindelijk gaat het om 3 GTA games, 3 games van 1 van de grootste series die er is. En niemand heeft het er meer over en als er weer is ergens een lijstje van best verkochte games van de afgelopen week of maand voorbij komt zijn de games nergens te zien of staan ze er bijzonder laag op.

0
test

@MikkelE30 Maar ze lieten dan ook helemaal niks zien van te voren ik had hem al op de pre order puur voor de nostalgie kan je zeggen dat ik alleen vice city ff gespeeld heb daarna niet meer aangeraakt door al die bugs

0
test

Zit iemand daar op te wachten dan? GTA 4 was niet echt een geweldige game en Red Dead Redemption ziet er op Xbox nog steeds super uit door de upscaling en verbeteringen.

0

@Riyakuya ik vond deel 4 veruit het tofste spel uit de serie. En red dead heb ik nooit gespeeld dus voor mij zou het wel tof zijn!

0
test

@Ronnyp schaf RDR originele versie aan en speel op One X of hoger. Erg goede graphics dan.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor gewoon even Series X kopen haha kan geen kwaad.

0
test

@Riyakuya GTA4 heeft een behoorlijke fanbase die maar al te graag een remaster zouden willen. Red Dead Redemption is idd nog heel gaaf op xbox, maar de PS4 en PS5 kunnen best een port gebruiken. Ook is RDR nog nooit op PC uitgebracht.

0
test

@Tokumei daar heb je een punt inderdaad. Ik was even vergeten dat er geen pc release van is.

0
test

@Riyakuya Alleen dat is het probleem, RDR is alleen op de (oude) consoles beschikbaar, niet op de PC (behalve via emulatie).

0
test

@Riyakuya Na de deceptie van die GTA Trilogie heb ik een paar maanden geleden GTA 4 weer aangeslingerd. En dat spel is nog steeds goed, qua verhaal en sfeer beter dan GTA V. Het is ook meer een simulatie dan een sand-boc game. Ook grafisch is het op bepaalde vlakken zelfs superieur aan GTA V, met name in de physics. Het enige wat me niet aanstond was die sociale activiteiten die je steeds weer moest doen.

0

Aanbevolen voor jou