PlatinumGames wil volgend jaar juni meer van Project GG tonen

PlatinumGames wil volgend jaar juni meer van Project GG tonen

Project GG, een nieuwe game van PlatinumGames, wordt waarschijnlijk in juni 2023 weer getoond.

Het spel werd een aantal jaren geleden al onthuld via een teaser die hieronder nogmaals is te zien, maar veel informatie of daadwerkelijke beelden zijn er nog niet. Alleen duidelijk is dat het een grote actiegame moet worden van Hideki Kamiya, die eerder al Bayonetta en The Wonderful 101 bedacht.

In een interview met Famitsu (via VGC) laat Takao Yamane, de nieuwe vicepresident van de ontwikkelaar en een voormalige topman van Nintendo, iets meer los over het mysterieuze spel. Zo wil de studio de game in juni 2023 aan de wereld tonen. Het is niet duidelijk of daarmee E3 2023 of de Summer Game Fest Kick Off-Live Show wordt bedoeld. Beide evenementen gaan als het goed is komend jaar door.

Volgens Yamane laat een investering van Tencent in PlatinumGames uit 2020 toe dat het spel ontwikkeld kan worden. De game moet door PlatinumGames zelf uitgegeven worden en is een van de redenen dat Yamane zich heeft aangesloten bij de studio. Het spel moet wereldwijd zowel fysiek als digitaal uitkomen. PlatinumGames werkt daarnaast aan nog een compleet nieuwe IP die het ook zelf wil uitbrengen.

Onlangs werd aangekondigd dat Yamane de nieuwe vicepresident en CBO van PlatinumGames is. Yamane was voorheen zeven jaar lang de licensing general manager en managing director van verkoop en planning bij Nintendo. Daarvoor was hij onderdeel van Nintendo Frankrijk en Nintendo Europa.

Yamane laat in hetzelfde interview ook weten dat hij hij vijfhonderd nieuwe werknemers wil aannemen bij PlatinumGames, zodat er uiteindelijk meer dan duizend werknemers bij het bedrijf zijn. Er zijn op dit moment studio's in Tokio en Osaka, maar Yamane wil ook studio's in andere Japanse steden openen. Meer werknemers kan er voor zorgen dat er harder gewerkt kan worden aan grootschaligere projecten, maar ook dat er meer geëxperimenteerd kan worden.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou