Microsoft test 'Family'-plan voor Xbox Game Pass Ultimate uit

Microsoft test 'Family'-plan voor Xbox Game Pass Ultimate uit

In bepaalde landen is Microsoft een familieabonnement van Xbox Game Pass Ultimate aan het uittesten.

Het bedrijf biedt het abonnement tot nu toe aan in Colombia en Ierland, specifiek aan Xbox Insider-leden. Het artikel op Xbox Wire maakt geen melding van wanneer andere landen de optie kunnen verwachten.

Met het abonnement kunnen maximaal vijf spelers voor een totaalprijs lid worden van Game Pass Ultimate. Ze zijn individueel minder geld kwijt dan wanneer ze allemaal los een abonnement zouden afsluiten. Het maakt niet uit of de mensen uit hetzelfde huishouden komen.

Normaliter kost Game Pass Ultimate 12,99 euro per maand voor één persoon, maar de Family-versie kost 21,99 euro per maand. Wanneer vijf mensen samen betalen zijn ze dus minder geld kwijt. Alleen één abonnee maakt het geld over naar Microsoft - anderen moeten het geld dus naar die persoon overmaken.

Met Xbox Game Pass Ultimate krijgen spelers toegang tot Game Pass op console en pc, Xbox Live Gold om online te kunnen gamen en cloud streaming voor het spelen van games op o.a. mobiel.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

En de prijsoorlog gaat door. Microsoft weet dat de concurrentie hier niet mee kan gaan. Het maakt ze niet uit hoeveel verlies zij lijden. Daarom maken ze al jaren geen cijfers openbaar. Zelfde strategie als Amazon en Uber gebruiken. Ze hebben bijna eindeloos geld door investeerders of door winst uit andere business en weten dat de concurrentie dit niet heeft. En dan is het simpel afwachten tot de concurrentie leeggebloed is.

0
test

@BadPlayerOnr Dit is gewoon iets waar men om vraagt omdat je dit ook kan krijgen bij bijvoorbeeld Nintendo, Spotify of Google. Daarnaast maken ze toch bekend hoeveel omzet hun gaming divisie heeft gedraaid, hoeveel daarvan uit services kwam en dat de dienst inmiddels 25miljoen subscribers heeft. Dit is in mijn ogen echt niet te vergelijken met wat Uber, Thuisbezorgd of Amazon doet aangezien ze gewoon winstgevend zijn met hun gaming divisie.

0

@FishSt1ck Xbox heeft al jaren niet meer hun winsten of verliezen openbaar gemaakt. Omzet geeft daarover geen informatie. Je kan 10 miljard omzet hebben en 11 miljard aan kosten dan maak je nog steeds een verlies van 1 miljard.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@BadPlayerOnr Behalve als je concurrenten partijen als Google en Amazon zijn die ook schier oneindig diepe zakken hebben en toevallig ook in de streamingsdiesnten zitten.

0
test

@BadPlayerOnr Denk dat je vergeet dat sony een klant is van microsoft voor hun cloud technologie, dan is micro nintendo en sony paar jaar terug samen op e3 beurs dacht ik, samen op 1 podium om een front te vormen tegen google, amazon, tencent en meta. En micro heeft in verleden ook miljoen in apple gestoken omdat het zo slecht ging toen met ze. Micro is zeker neit heilig hoor maar ze willen echt niet de enige in gaming zijn en dat ze de enige zijn, en dit wilt sony en nintendo ook niet.

0
test

@hulstpower Natuurlijk willen ze dat wel (net zoals Sony en Nintendo dat willen). Als je de enige bent die een console verkoopt en dus ook de enige die daar games voor verkoopt dan maak je velen malen meer winst dan wanneer je die taart met andere partijen moet delen. Het is een utopie die natuurlijk nooit uitkomt maar het liefst zou elke console-boer de enige zijn.

0

@hulstpower Het gaat hier niet eens om MS. Sony en Nintendo zouden dit ook doen als zij het geld hadden. Ik denk gewoon dat wij als gamers geen baat aan hebben als een bedrijf het voor het zeggen heeft. En ik zie in de strategie van MS precies dat als einddoel.

0

@hulstpower Apple had toen 1,2 Miljard aan cash reserves. Dus 150 miljoen van Microsoft was echt niet belangrijk. En Microsoft heeft daar ook iets voor teruggekregen namelijk dat Apple stopt met rechtszaken tegen Microsoft vanwege copyright schendingen. Microsoft heeft heel veel van gejat van Apple.

0
test

Dat klinkt als een prima prijs, heb wel wat vrienden die af en toe gamepass nemen maar niet subscribed blijven vanwege de kosten. Zal denk ik zelf niet snel gebruik maken van een family plan (tenzij ik geld kan besparen natuurlijk). Het enige wat ik zou willen is dat mijn vrouw ook de gamepass quests kan doen omdat die nooit weet wat ze wil spelen, maar alleen daarvoor ga ik niet extra betalen. Misschien wel als er een tweede xbox in huis is.

0

Aanbevolen voor jou