Microsoft stopt verkoop producten en diensten in Rusland

Microsoft stopt verkoop producten en diensten in Rusland

Microsoft staakt de verkoop van alle producten en diensten in Rusland. Dat maakt het bedrijf bekend in een blogpost.

Dat in navolging van de oorlog in Oekraïne. Daarmee zijn Xbox-consoles, Xbox-games en diensten als Microsoft Office niet meer verkrijgbaar in het land.

Ook zegt Microsoft 'nauw samen te werken' met de Amerikaanse overheid, de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk om 'veel aspecten' van haar onderneming in het land te staken, in lijn met sancties van verschillende landen.

Microsoft zegt ook haar middelen in te zetten om cyberaanvallen tegen Oekraïne af te weren, waaronder lokale omroepstichtingen, alsmede inwoners financieel te ondersteunen. Daarvoor werkt het samen met UN Affairs, het International Committee of the Red Cross en 'verschillende' Verenigde Naties-agentschappen.

"Als een bedrijf zijn we vastbesloten de veiligheid van onze werknemers in Oekraïne te waarborgen, en ze zijn in constant contact om ze hulp in allerlei vormen hulp te bieden, waaronder degenen die moeten vluchten voor hun leven of veiligheid", sluit het bedrijf af. 

"Net als velen steunen we Oekraïne en roepen we op tot vrede, respect voor de zelfstandigheid van het land en de bescherming van diens inwoners."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit is een sterk statement en ben blij dat ze het doen

0
test

@Improv Ik snap dat dus totaal niet. Wat schiet je hier mee op? Je pakt de gewone burger iets af, en dan? Putin zal er echt geen traan om laten dat hij geen Forza meer kan spelen. Het enige wat ik zie gebeuren is dat alle Russen boos worden op het westen omdat ze nu helemaal niks meer kunnen. Niet eens hun hobby uitvoeren. Tuurlijk zou je kunnen stellen dat het doel is dat de burgers daar boos worden omdat dit gebeurt omdat hun leider een oorlog begonnen is, maar denk je nou echt dat dat gebeurt? De propaganda machine van Putin werkt prima en dit soort acties gaat de Russen echt niet tegen hun leider keren, eerder tegen de westerse markt, want die pakken nu alles af....

0

@Derper hoe meer ontevreden de bevolking hoe eerder ze in opstand komen. Een tevreden bevolking zal dat niet zo snel doen.

0
test

Ok, wat is hier gaande man. Een totale boycot ofsow. Dat kan toch niet zomaar. Wat hebben bedrijven nu in Rusland te maken met het beleid van Putin

0
test

@GoofyZ3 het zijn de bedrijven in Rusland die dan maar druk op Poetin moeten uitoefenen. als hij het hele land tegen zich krijgt zal hij op den duur toch moeten opgeven.

0

@leikes1 slaap lekker schaapje

0
test

@GoofyZ3 om er inderdaad voor te zorgen dat de mensen in Rusland hopelijk wijzer worden en in opstand komen tegen crimineel Putin. Als de mensen/bedrijven in Rusland niks merken van de invasie zonder sancties dan zullen zij vrolijk verder gaan met leven.

0

@wazp Blaaaa blaaaa Blahhhh Schaap

0
test

@GoofyZ3 Wat een bijzondere opmerking... Hoe je al begint, "Wat is hier gaande"

0
test

@Akira wat is er zo bijzonder aan. De normale Rus raakt dit ook, ook diegene die tegen Putin zijn en niet op hem willen stemmen.

0

@Akira Wat een bijzondere manier van hersenloos zijn en je gedragen als een schaap is jou opmerking.....Laat de wakkere Goof eens even met rust idioot!

0

@GoofyZ3 : wat er aan de hand is dat we over een paar weken als beschaving niet meer bestaan. Klein dingetje dus. Het begint redelijk krap te worden zeg maar.

0

@dakoota lekker angstporno kijken en geloven in je eigen leugens en die van de totalitaire overheid braaf schaap

0

@GoofyZ3 veel bedrijven in Rusland worden ook geleid door vrienden van Poetin. Dus daarmee raak je ze. En wordt de druk opgevoerd. Die rijken zitten hier ook niet op te wachten.

0

Aanbevolen voor jou