Microsoft bevestigt: Call of Duty en Activision-games blijven multiplatform

Microsoft bevestigt: Call of Duty en Activision-games blijven multiplatform

Microsoft heeft bevestigd dat Call of Duty en andere franchises van Activision Blizzard op platforms buiten Xbox en pc blijven uitkomen.

Dat deed het bedrijf in een blogpost waarin het onder andere uiteenzet hoe het in de toekomst games voor zoveel mogelijk mensen speelbaar wil maken. "Sommigen hebben ons gevraagd of we populaire content, zoals Call of Duty, beschikbaar houden op concurrerende platforms zoals Sony's PlayStation. Er zijn zorgen geuit over dat Microsoft de games mogelijk exclusief op Xbox aan gaat bieden, ten nadele van PlayStation-gebruikers."

Het bedrijf vervolgt: "Om helder te zijn: Microsoft blijft Call of Duty en andere populaire Activision Blizzard-franchises op PlayStation beschikbaar stellen om zo alle bestaande afspraken te waarborgen. We hebben aan Sony duidelijk gemaakt dat we ze ook na bestaande afspraken beschikbaar blijven stellen, zodat Sony-fans van de games waar ze van houden kunnen blijven genieten."

Het bedrijf geeft daarnaast aan dat "het ook interesse heeft in soortgelijke stappen te nemen om Nintendo's populaire platform te ondersteunen. We vinden dat dit de juiste keuze is voor de industrie, voor gamers en voor onze zaken." Call of Duty-games verschijnen al geruime tijd niet meer op Nintendo-consoles, maar franchises als Diablo en Crash Bandicoot hebben wel hun weg gevonden naar de Switch.

Eerder bleek dat de US Federal Trade Commission onderzoekt of de aankomende aankoop van Activision Blizzard door Microsoft het laatstgenoemde bedrijf een monopoliepositie oplevert. Dat zou kunnen betekenen dat de deal niet door kan gaan, al gaf Microsoft-baas Satya Nadella al aan dat die kans erg klein is. Toch lijkt de transparantie nieuwe blogpost van Microsoft een indirecte reactie op het onderzoek.

Xbox-baas Phil Spencer gaf begin dit jaar al aan dat hij Call of Duty graag op PlayStation-consoles zou willen blijven uitbrengen, maar de verwoording van die wens liet nog enige twijfel bestaan over de toekomst van de franchise op PlayStation.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit was ook wel te verwachten. Microsoft is ook niet gek die willen alle mini transacties die op de PlayStation wordt uitgegeven aan allerlei cosmetische troep ook binnen harken.

0
test

@Roy36NL dit dus inderdaad.

0

Ik denk dat Microsoft sowieso meer heeft aan een goedlopend PlayStation platform. Mocht PlayStation minder interessant worden voor gamers dan gaan die wellicht naar Stadia of Amazon. En daar maakt Microsoft zich meer zorgen over. Google is nu al de stekker uit Stadia aan het trekken, maar als een grote groep gamers ineens overstappen zullen ze zich wellicht bedenken. Ik vermoed dat CoD niet op Stadia zal verschijnen

0

Aanbevolen voor jou