Halo-componisten klagen Microsoft aan vanwege royalty's soundtrack

Halo-componisten klagen Microsoft aan vanwege royalty's soundtrack

Halo-componisten Marty O'Donnell en Mike Salvatori klagen Microsoft aan wegens onbetaalde royalty's.

Volgens de componisten gaat het om 'contractbreuk, de plicht om royalty's te delen in een joint-venture, de plicht om te goeder trouw te handelen, het niet aanbieden van een boekhoudkundig partnerschap, onrechtmatige verrijking en onrechtmatig inmenging'. 

Naast de onbetaalde royalty's voor Microsofts gebruik van de Halo-muziek zouden O'Donnell en Salvatori hun advocaten hebben verzocht om de aankomende Halo-serie te blokkeren met een kort geding.

In een interview met Eurogamer zeggen de componisten al een jaar 'opheldering' te willen krijgen van Microsoft, maar nu toch de uitgever aan te klagen. 

Ook claimen ze de licentie voor de muziek te hebben verkocht aan Bungie, een deal die in stand zou zijn gebleven nadat Microsoft de studio kocht. Microsoft claimt het duo echter te hebben 'ingehuurd'.

Volgende week staat de bemiddeling tussen beide partijen gepland. Mocht dat geen soelaas bieden, dan beslist een rechter over de kwestie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ik ga er vanauit dat micro dit gewoon netjes afhandeld en gewoon betaalt alsnog.

0
test

@hulstpower dat laatste is een oordeel zonder inhoudelijk te weten wat er speelt. Misschien zijn het wel goudzoekers die zich achteraf realiseren dat ze meer hadden moeten vragen... Daar oordeelt en rechter dan wel over.

0
test

@Chinco ik bedoelde het meer dat als ze gelijk hebben micro ze dan wel betaalt. Als dat niet zo is dan zal micro het zeker door rechter laten beslissen.

0
test

Er even vanuit gaande dat ze gelijk hebben (je moet namelijk als persoon wel extreem dom zijn om een bedrijf zo groot en rijk als Microsoft zonder goede zaak aan te klagen) dan blijft het toch altijd schandalig dat bedrijven die per jaar miljarden aan winst binnen harken dit soort mensen gewoon hun geld niet betalen. Als je nou als bedrijf zo goed als niet winstgevend bent of zelfs geld verliest zou ik nog wel kunnen snappen dat je kijkt welke contracten je onder vandaan kan komen, maar als bij een bedrijf als Microsoft een paar ton of miljoen van de bankrekening verdwijnt merkt niemand dat.

0

Aanbevolen voor jou