'GoldenEye 007-remaster wordt binnen komende weken onthuld'

'GoldenEye 007-remaster wordt binnen komende weken onthuld'

Een remaster van GoldenEye 007 wordt mogelijk ergens binnen de komende weken onthuld.

Dat claimt journalist Jeff Grubb tijdens de Giant Bomb-show GrubbSnax - wat vervolgens werd uitgeschreven door VGC. "Ik denk dat Microsoft het eerst gaat aankondigen. Ik denk dat dat binnenkort gebeurt, ergens binnen de komende paar weken."

Vanwege verschillende licentiehouders van de Nintendo 64-klassieker is GoldenEye 007 nooit opnieuw op een ander platform uitgegeven. Rare, dat inmiddels onderdeel is van Microsoft, ontwikkelde de game, maar ook Nintendo en MGM hebben rechten in handen. 

Voorheen hebben Microsoft en Rare geprobeerd de game naar Xbox te brengen - daar zijn ook beelden van uitgebracht - maar vanwege problemen met de licentie zou dat toen niet door zijn gegaan.

Mogelijk is er inmiddels een deal gemaakt waardoor de release wel door kan gaan. Eerder dit jaar lekten er achievements voor een Xbox One-versie van de klassieke shooter uit. Volgens geruchten komt de game zowel naar Xbox-consoles als Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als dit waar is dan is dit een plus voor Microsoft en een tegenvaller voor Nintendo. En de reden daarvoor gaf ik al in het eerdere bericht die ook gelinkt staat in dit artikel. Ik gaf toen het volgende aan: Als Nintendo nu eindelijk de Goldeneye versie van XboxLive (die toen al af was, maar niet kon uitgebracht worden ivm licenties) toe laat, omdat ze zelf de game op hun Switch N64 online app willen uitbrengen, dan schieten ze zichzelf in de voet. Want zeg nou zelf: niemand wil Goldeneye spelen op die verrotte Switch N64 online app! Voor Xbox zou dit echter DE grote retro hit zijn op hun console.

0

@Exalian-1 ik wel hoor eigenlijk. Al ben ik met je eens dat het switch n64 app verre van perfect is. Vind dat goldeneye bij Nintendo hoort. Er is niks wat de Xbox met deze klassieker verbindt

0
test

@Roy36NL "Vind dat goldeneye bij Nintendo hoort. Er is niks wat de Xbox met deze klassieker verbindt" Ben ik helemaal met je eens. Maar nu Rare van MS is, is het ook wel een beetje een spel van hun. Zie de Rare compilatie game op XBox. Dat zijn ook bijna allemaal Nintendo classics, maar zijn nu allemaal Xbox titels geworden.

0
test

@Exalian-1 waarom tegenvaller nintendo, ik vermoed dat de game naar xbox rn switch komt

0
test

@hulstpower Nou, de XBox Live versie is verbeterd, en de N64 port niet (sterker nog, het is te hopen dat de rom goed geemuleerd wordt op de Switch N64 emulator!). Dus dan is het misschien wel leuk voor Nintendo dat hun eigen classic eindelijk weer te spelen is, maar als iedereen weet dat ie op de Xbox ook uitgekomen is (maar dan de verbeterde versie) dan heeft iedereen het over die versie. Dat is dus voor MS een plus, en voor Nintendo een tegenvaller. Het zou heel dope zijn als Nintendo en MS samen besloten hebben om de verbeterde XBoxLive versie ook op Switch uit te brengen, en dan ook met cross-platform online optie! :D

0

Toch vraag ik mij werkelijk waar af wat dit gaat brengen. Het is een eeuwenoud spel, met naar hedendaagse maatstaven slechte graphics en waarschijnlijk ook een slechte besturing. Waarschijnlijk als ie in GamePass komt, start ik hem op en ben na twee minuten al uitgekeken. 3D games worden gewoon zelden mooi oud.

0

@mhnl1979 dat is met heel veel gamepass games dus het is een goede toevoeging.

0

@Roy36NL Dan onderschat je best veel titels.

0

Aanbevolen voor jou