George R.R. Martin: 'Elden Ring ziet er ongelooflijk uit'

George R.R. Martin: 'Elden Ring ziet er ongelooflijk uit'

Schrijver George R.R. Martin heeft in een korte blog zijn mening gegeven over Elden Ring. "Het ziet er ongelooflijk uit."

Martin, die vooral bekend is om zijn A Song of Ice and Fire-boeken, heeft meegeholpen aan het creëren van de wereld en het achtergrondverhaal van Elden Ring. In een korte blog vertelt hij meer over zijn betrokkenheid bij het spel en zijn mening over het eindresultaat.

"Een aantal jaar geleden namen Hidetaka Miyazaki en zijn team contact op vanuit Japan. Ze vroegen mij of ik kon helpen met het creëren van een achtergrondverhaal en de geschiedenis van een nieuwe game waar ze aan werkten. Videogames zijn niet echt mijn ding - al heb ik wel strategiegames als Railroad Tycoon, Romance of the Three Kingdoms en Master of Orion gespeeld - maar dit aanbod was te spannend om af te slaan."

Hij vervolgt: "Miyazaki en FromSoftware maakten baanbrekende dingen met prachtige art, en ze hadden wat worldbuilding van mij nodig: een diepe, duistere wereld die als fundering kon dienen voor de game die ze wilden maken. Toevallig vind ik het geweldig om werelden te creëren en geschiedenis te verzinnen."

Hij concludeert: "Ik deed mijn ding, gaf mijn werk aan mijn nieuwe vrienden in Japan en vanuit daar konden zij verder. En toen vlogen de jaren voorbij. Videogames zijn tegenwoordig zo groot als films (groter zelfs)... en hebben net zoveel tijd nodig om gemaakt te worden. Maar de dag van Elden Ring is eindelijk in aantocht. En ik moet zeggen, het ziet er ongelooflijk uit."

Elden Ring werd in 2019 aangekondigd door uitgever Bandai Namco en ontwikkelaar FromSoftware. Laatstgenoemde is de ontwikkelaar van games als Dark Souls, Bloodborne en Sekiro: Shadows Die Twice. De game komt op 25 februari 2022 uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou