Update: 'Er komt volgend jaar geen nieuwe Call of Duty-game uit'

Update: 'Er komt volgend jaar geen nieuwe Call of Duty-game uit'

UPDATE: In 2023 zou er geen nieuwe Call of Duty-game uitkomen. Ondertussen heeft Activision een statement uitgebracht waarin ze deze claim tegenspreken.

Na het bericht van gisteren dat er in 2023 geen nieuwe Call of Duty-game komt, kregen we van Activision het volgende bericht door: "We hebben een spannende reeks premium en gratis te spelen Call of Duty-ervaringen voor dit jaar, volgend jaar en de jaren erna. Meldingen die iets anders claimen zijn onjuist. We kijken ernaar uit om meer details te delen wanneer de tijd rijp is."

Het nieuws dat er in 2023 geen nieuwe Call of Duty-game zou komen meldde Bloomberg. Journalist Jason Schreier zegt dat van bronnen te hebben vernomen. Er gingen al eerder geruchten dat Activision zou stoppen met het jaarlijks uitbrengen van een nieuwe Call of Duty-game, maar nu zou het zo goed als zeker zijn.

Een van de redenen zou de "tegenvallende prestaties van een recent deel in de reeks" zijn. Daarmee wordt hoogstwaarschijnlijk het afgelopen najaar uitgekomen Call of Duty: Vanguard bedoeld, dat minder goed is verkocht dan andere delen in de reeks. Sommige topmensen bij Activision zouden van mening zijn dat er te snel nieuwe delen in de franchise uitkomen.

Treyarch zou aan de game die in 2023 uit had moeten komen hebben gewerkt. De studio zou nu assisteren bij de ontwikkeling van een nieuwe free-to-play-game die ergens volgend jaar moet uitkomen. Het is niet duidelijk om welke game het gaat.

Dit najaar moet er nog wel een nieuwe Call of Duty uitkomen in de vorm van een vervolg op het in 2019 verschenen Modern Warfare. Net als die game wordt de nieuwe Call of Duty ontwikkeld door Infinity Ward.

In 2003 verscheen de eerste Call of Duty; het vervolg verscheen in 2005. Sindsdien is er elk jaar een nieuw Call of Duty-deel uitgekomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Denk dat die free to play game Warzone 2 zal zijn, of misschien wel een CoD/Warzone op mobiel?

0

@-JK- Of... gewoon helemaal geen CoD. Het wordt tijd dat Treyarch, Infiniti en Raven uit de CoD zoutmijnen gered worden.

0
test

@gimbal2 denk dat je infiniti op vod moet laten en dan om de zoveel jaar met een dikke moet komen en de andere lekker wat anders moet laten maken, en denk zodra phil de baas word hij met de studio bazen gaat praten en vraagt wst willen jullie maken en laat ze maken wat ze willen.

0
test

Pff was geen fan van mw2019 dus 2 jaar met het vervolg daarvan word ik niet echt blij van. De treyarch games liggen me een stuk beter maar dit is dus pas 2024.

0

Aanbevolen voor jou