Elden Ring is wereldwijd al twaalf miljoen keer verscheept

Elden Ring is wereldwijd al twaalf miljoen keer verscheept

Er zijn wereldwijd al twaalf miljoen exemplaren van Elden Ring verscheept.

Dat heeft Bandai Namco laten weten. Het gaat om exemplaren die wereldwijd aan winkels zijn geleverd, samen met digitale exemplaren die door spelers zijn aangeschaft. Elden Ring kwam op 25 februari uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc.

In een statement laat regisseur Hidetaka Miyazaki weten dankbaar te zijn aan spelers. "Het is ongelooflijk om te zien om hoeveel mensen Elden Ring spelen. Ik wil namens het hele ontwikkelteam iedereen hartelijk bedanken."

Gisteren bleek al dat Elden Ring de grootste nieuwe IP in Europa is sinds The Division, dat in 2016 uitkwam. In Europa wordt Elden Ring het meest verkocht op pc.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Terecht wat een ongelofelijk dikke game. Dit jaar al verwent met horizon en nu met elden ring. Alles aan de game ademt avontuur en verkenning uit. Hier ga ik me helemaal in verliezen.

0
test

44% op pc verkocht, 40% op playstation, 16% op xbox en 0% op de switch, voor wie het interessant vind! Imposante cijfers voor een "te moeilijke" niche game :) Ik hoop van harte dat de westerse devs goeie notitites maken en stoppen met al die irritante markers, questlogs, waypoints en continue handje-vasthouden design van open world games, terug naar de basis: hier is een wereld en verken hem maar en maak je eigen avontuur along the journey!!

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Messtranor Naar wat ik heb gezien is het overgrote deel van de spelers het met je eens - ik ook! - en zijn het maar een handjevol mensen die voor andere mensen willen komen bepalen wat de beste of makkelijkste manier is om een spel in te richten of te spelen!

0

@ali3n8tor exact dit

0

@ali3n8tor Je hoeft alle opties niet te gebruiken als je niet wilt. Doen mensen bijvoorbeeld in Red Dead Redemption 2 ook. Als From Soft dit soort futures gaat weg laten zal ik hun games niet meer kopen omdat ik dan met een notitieblokje dingen moet gaan noteren en dit zogenaamd als brilliant wordt gezien. Dat gaat er bij mij niet in.

0
test

@ali3n8tor Opzich eens met die waypoints en handje vasthouden maar een quest log was geen overbodige luxe geweest. Doet ook verder niks af aan de from formule, dat had er prima in gekund. Naam van de NPC en een korte omschrijving, had Breath of the Wild ook en doet niks af aan de sfeer van de game. Sterker nog, een goede questlog werkt sfeer verhogend met goede flavor text.

0
test

@ali3n8tor Lol, wat heeft dit te maken met westerse of zelfs oosterse developers? De "te moeilijke" niche games word grotendeels door dezelfde developer gemaakt die toevallig uit Japan komt. Het is niet alsof oosterse developers alleen maar dit soort games maken. En gelukkig maar. Denk niet dat Rockstar dit zo ziet en denkt: Hmmm, GTA 5 is maar 160 miljoen keer verkocht. Misschien doen we toch iets verkeerds... Ik ben blij dat er juist variatie is in type games. Kan me toch niet voorstellen dat we elk jaar dezelfde shooter, racegame of sportgame zouden krijgen...

0
test

@Ryme Nou vooral dat de westerse developers elkaar allemaal kapot kopieren als het om open world games gaat qua hoe ze spelen, imho.. je zou letterlijk de maps en graphics kunnen verwisselen tussen far cry, Asassins creed, Horizon en pretty much dezelfde games spelen als in hun originele opzet, torentje hier, sidequestje daar, unlock dit, unlock dat. Persoonljik vind ik de open world games van vandaag de dag meer checklist-games om af te werken dan dat je zelf de wereld moet afstruinen en ontdekken. Daar had From zo voor kunnen kiezen , en de reacties van de westerse devs (ubi, guerillia onder andere) waren er niet mals om, redelijk afzeiken en nu gaat Elden ring in een even meer als een week tijd kompleet over hun games heen qua sales, en niet zon beetje ook. Dus daarmee hoop ik dat ze een signaal zien om hun eigen open world games uitdagender te maken en niet zo standaard zoals ze zijn geworden.

0

Aanbevolen voor jou