EA verkoopt geen games meer in Rusland en Wit-Rusland

EA verkoopt geen games meer in Rusland en Wit-Rusland

Electronic Arts verkoopt geen games meer in Rusland en Wit-Rusland naar aanleiding van de Russische invasie van Oekraïne.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd. "We blijven gechoqueerd over het conflict in Oekraïne en verenigen ons met velen over heel de wereld wanneer we zeggen dat we vrede en een einde van de invasie willen."

Het bedrijf vervolgt: "We hebben de keuze gemaakt om de verkoop van onze games en content - waaronder bundels met virtueel geld - stop te zetten in Rusland en Wit-Rusland zolang het conflict voortduurt."

Als gevolg daarvan kunnen EA-games en -producten niet meer via Origin of de EA-app gekocht worden. Ook werkt EA samen met de consolefabrikanten om hun games uit die virtuele winkels te halen.

Eerder deze week kondigde EA al aan alle Russische teams uit Fifa- en NHL-games te halen. Het bedrijf is een van de velen binnen de game-industrie die zich hard maken om zich uit te spreken tegen de Russische invasie. Zo maken diverse gamebedrijven, waaronder The Pokémon Company en de ontwikkelaar van This War of Mine, geld over. Ook zijn er uitgevers die hun spellen niet meer in de landen verkopen, waaronder Microsoft en CD Projekt Red. Ook Gran Turismo 7 is niet te koop in Rusland.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Goed bezig EA!

0
test

Dat is het eerste positieve nieuws voor Rusland sinds de oorlog.

0
test

@Jerz1993 LOL. Kunnen wij niet Belgie binnenvallen zodat ze dat hier ook doen?

0

Aanbevolen voor jou