De verborgen parels van deze week

De verborgen parels van deze week

Deze week zat vol met gamereleases, waarvan een deel wellicht onder de radar is gebleven. De volgende titels verdienen nog wat extra aandacht.

Hoewel mei een gebrek heeft aan grote blockbustergames, zijn er afgelopen week genoeg potentieel verborgen parels verschenen. Aankomende weken komt er ook genoeg uit, zoals Evil Dead: The Game (13 mei) en Vampire the Masquerade: Swansong (19 mei), maar tot die tijd zijn onderstaande spellen de moeite waard om eens uit te proberen. 

Trek To Yomi (pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

De grootste gamerelease van deze week is de zwart-witte samoeraigame Trek To Yomi. De filmische stijl is vergelijkbaar klassieke samoeraifilms, evenals de gevechtsstijl en de sfeervolle, Japanse muziek. Hoofdpersonage en zwaardvechter Hiroki heeft na een tragische gebeurtenis gezworen om zijn stad en geliefden te beschermen tegen het kwaad. 

In dit geval zijn dat verschillende mythische monsters en andere zwaardvechters met slechte intenties. Nadat hij hierin faalt, volgt het verhaal van zijn heroïsche terugkeer om zijn eer te herstellen. Het is een vrij korte game die zo’n vijf uur speeltijd in beslag neemt.

Citizen Sleeper (pc, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S) 

Deze sci-fi-rpg wordt uitgegeven door onafhankelijke ontwikkelaar Fellow Traveller, die tevens het narratieve gamefestival LudoNarraCon hebben opgericht dat op moment van schrijven bezig is. Citizen Sleeper speelt zich af in een futuristisch, interplanetair universum waarin kapitalisme de maatschappij naar de rand van een crisis heeft gebracht. 

Je speelt als een ontsnapte arbeider van dit systeem, met als doel om jezelf en anderen te bevrijden en een eigen toekomst te vormen. Veel ingewikkelde thema’s komen in deze game aan bod, zoals anarchisme, onzekerheid van bestaan, bedrijfscontrole (vergaand kapitalisme) en individualisme. Citizen Sleeper is geïnspireerd door klassieke tabletop-rpg’s en legt de nadruk op verkennen, overleven en de mogelijkheid om verbanden te sluiten met andere personages. 

Best Month Ever! (pc, PS4, Xbox One, Switch)

Waan je in de jaren 60 van de Verenigde Staten in deze emotionele choice based-game met een opvallende animatiestijl. Speel als moeder Louise die samen met haar zoontje Mitch een roadtrip maakt door de VS en verken hoe jouw keuzes bepalen hoe deze jongeman opgroeit. 

Het verraderlijke leven vol crue gebeurtenissen en mensen heeft namelijk de nodige impact op de kleine jongen, maar het is jouw taak als moeder om hem op te voeden en levenslessen bij te leren die jij geschikt vindt. Keuzes maken is dus een prominent spelelement, wat dit een erg narratief gedreven game maakt. 

Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters (pc)

Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters is een turn based-strategiegame die draait om het verslaan van een kosmische plaag, veroorzaakt door de god Nurgle. De game wordt omschreven als een goed geschreven ruimte-opera, waarin jouw keuzes als commandant van het ruimteschip even zwaar wegen als jouw overwinningen op het slagveld. 

Qua speelstijl en verhaal heeft de game veel weg van het mobiele spel Plague Inc. en het soortgelijke bordspel Pandemic. Het team moet immers een ziekte genaamd Bloom bestrijden, die willekeurig opduikt en uitbreekt in verschillende sterrenstelsels, terwijl jij en je team tussen die werelden reizen. De gevechten kunnen vergeleken worden met die uit de klassieke Xcom-games, maar met gevarieerdere aanvallen om je eigen stijl te ontdekken.

Natuurlijk zijn er ook genoeg andere games die de moeite waard zijn op korte termijn. Als het wachten op horrorgame The Quarry (10 juni), actie-rpg Forspoken (11 oktober) of het magische Hogwarts Legacy (december 2022) te lang duurt, neem dan vooral een kijkje bij alle gamereleases van mei.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Vond de sfeer van trek to yomi wel redelijk neergezet. Vind het vechtsysteem echter verschrikkelijk simplistisch gewoon ergelijk. Verhaal is best 13 in een dozijn ik geef het een zesje

0
test

@Roy36NL sluit mij hier volledig bij aan. Verhaal is flinterdun (had op een gegeven moment niet eens meer zin om de ondertiteling te lezen), collectibles nutteloos en matsysteem redelijk iffy.. je hebt wel moves, maar zijn die echt nodig? Vond de finishers hier en daar wel best lachen al is het redelijk random wanneer je die kan toepassen waardoor er meestal al een standaard klappie was gegeven voordat ik doorhad dat de tegenstander stunned was.. Sfeertje is best prima, echter doe wel je ramen dicht anders denkt heel de buurt dat er vreselijke dingen aan de hand zijn, wat een gejank en gegil .. 6 je is prima; tof om eens te doorlopen, ben blij dat ie op pass stond.

0

@kleinekoosjer ja precies

0
test

Ik vind dit een toffe rubriek, heeft echt een fijne meerwaarde. Over de grote titels horen we genoeg, meer van dit graag! (Bijv. Titels die je beter links kunt laten liggen)

0

Aanbevolen voor jou