Cyberpunk 2077 wordt nu dagelijks door een miljoen mensen gespeeld

Cyberpunk 2077 wordt nu dagelijks door een miljoen mensen gespeeld

Cyberpunk 2077 wordt deze week dagelijks door een miljoen mensen gespeeld.

Dat heeft CD Projekt Red laat weten. "Elke dag van deze week wordt Night City door een miljoen spelers bezocht. Het gaat zowel om nieuwe als terugkerende spelers. We willen jullie bedanken voor het spelen van de game."

De toename in populariteit van de game is deels te wijten aan de pas uitgekomen update 1.6, waarmee diverse verbeteringen worden doorgevoerd. Daarnaast is de game met vijftig procent korting op Steam te koop en is onlangs de Cyberpunk 2077-anime Edgerunners op Netflix uitgekomen.

Cyberpunk 2077 verscheen in 2020 en werd toen door veel critici en spelers gehekeld vanwege de vele aanwezige bugs. De game werd zelfs van de PlayStation Store afgehaald en de meeste digitale winkels gaven spelers de optie om hun geld terug te vragen. CD Projekt Red bracht diverse patches uit om het spel te verbeteren, waarna de game in juni vorig jaar weer op de PlayStation Store werd aangeboden. In februari dit jaar kwam een patch uit voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Afgelopen april claimde CD Projekt dat Cyberpunk 2077 meer dan achttien miljoen keer was verkocht. Eerder deze maand kondigde het bedrijf de eerste en tevens enige uitbreiding voor de game aan, genaamd Phantom Liberty. De uitbreiding moet volgend jaar uitkomen op pc, PlayStation 5, Xbox Series X en S en Google Stadia. Hoewel er daarna geen nieuwe uitbreidingen voor het spel worden gemaakt, heeft CD Projekt wel laten weten verder te willen werken aan de IP.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Grappig om de Gamer review terug te lezen van Cyberpunk destijds. De hype maakte mensen behoorlijk blind, plus het voorliegen van CD om alleen de PC versie te geven natuurlijk. Puur uit principe ga ik deze niet spelen, al kreeg ik m gratis. Naar bedrijf.

0
test

@Zut Dan mis je echt een heel toffe game. De game is na een reeks patches echt goed geworden.

0
test

@mcbrew inderdaad. Er zijn echt nog wel dingen wat beter kunnen maar het is nu best een goed spel. Zeker wel waard om te kopen en helemaal nu de prijzen laag zijn.

0
test

@Zut 'Naar bedrijf' is veel te kort door de bocht. Dat de mannen hogerop binnen het bedrijf de game te vroeg de deur uit hebben geduwd en gelogen hebben neemt niet weg dat heel veel goede creatieve mensen aan deze game hebben gewerkt en er aan zijn blijven werken om er echt iets goeds van te maken. Die mensen verdienen het dat gamers de game een kans geven.

0

@gusanito Ik vind het niet te kort door de bocht. Het bedrijf heeft beloftes gemaakt met goede bedoelingen alleen is deze niet nagekomen bij de release en dat is een kwalijke zaak. Het argument dat de mannen hogerop de game te vroeg de deur uit hebben geduwd is ook te wijten aan de mensen van CD Projekt ReD. Zij nemen de beslissing om naar de beurs te gaan en te willen dansen naar de pijpen van investeerders voor meer geld waarbij ze autonomie inleveren. Dit zal altijd effect op het product hebben. Aangezien CD Projekt Red geen kickstarter of eenmans bedrijf meer was en best wel geld had om een AAA titel te ontwikkelen hebben zij toch de keuze gemaakt om zich in te laten met investeerders en aandeelhouders. Dan weet je dat dit het gevolg is. Ik heb de game in vrij vroeg stadium op de PC doorgespeeld en weinig problemen ermee gehad gelukkig. Erg toffe game.

0
test

Hier ook aan het spelen sinds de laatste update. Vooral na edgerunner anime kreeg ik echt weer zin om door night city te wandelen.

0
test

@MissMeNL Is er meer te doen in de wereld; achtervolgt de politie je bijvoorbeeld langer en rijden er ook motoren rond i.p.v. alleen maar auto's?

0
test

@Keesje_NLNL allemaal niet. Maar heel eerlijk komt het door jou reactie dat ik er pas over denk. Toch blijft het een leuke stad om er in rond te lopen. Is het perfect? Nee absoluut niet. Vermakelijk wel.

0

Aanbevolen voor jou