Bijna 1100 tijdelijke QA-testers krijgen fulltime werk bij Activision Blizzard

Bijna 1100 tijdelijke QA-testers krijgen fulltime werk bij Activision Blizzard

Activision Blizzard gaat bijna 1100 tijdelijke werknemers van het bedrijf die in dienst zijn als QA-testers een fulltime baan geven.

Dat laat het bedrijf weten. Door de overschakeling naar een fulltime baan, ontvangen ze ook een loonsverhoging, waardoor hun loon naar minimaal 20 dollar per uur gaat. De nieuwe functies gaan op 1 juli in.

QA-testers zijn verantwoordelijk voor het testen van games voordat ze uitkomen, zodat er zo weinig mogelijk bugs en andere problemen in een game zitten voordat spelers er mee aan de slag gaan.

In januari besloten QA-testers van Activision Blizzard-studio Raven Software dat ze zich aan wilden sluiten bij een vakbond, nadat het de bedoeling was dat de QA-testers zouden worden ontslagen. Door lid te zijn van een vakbond is het voor bedrijven een stuk moeilijker om mensen te ontslaan. Microsoft, dat plannen heeft om Activision Blizzard over te nemen, liet pas nog weten dat het er geen problemen mee zou hebben als werknemers van het bedrijf zich zouden willen aansluiten bij een vakbond.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Minimaal 20 dollar per uur verhoging. Hoeveel verdienen die lui dan wel niet. Maarja ze kunnen je zo weer ontslaan het is dan ook eigenlijk een verkapte zzp rol voor 1 bedrijf.

0
test

@GoofyZ3 Het was in de tekst wat onhandig geformuleerd en nu gecorrigeerd; ze krijgen loonsverhoging, maar gaan minstens 20 dollar per uur verdienen. Excuses!

0
test

@GoofyZ3 $42,000 per jaar

0
test

Als QA-tester doet mij dit goed. Hoewel in nooit een game zou willen testen is dit hopelijk een stap richting betere QA. Naast dat ze meer geld per uur krijgen hoop ik ook dat ze meer uren krijgen om te werken zodat het goed gedaan kan worden.

0

Aanbevolen voor jou