Bandai Namco verontschuldigt zich voor prestatieproblemen Elden Ring

Bandai Namco verontschuldigt zich voor prestatieproblemen Elden Ring

Uitgever Bandai Namco heeft zich verontschuldigd voor prestatieproblemen rondom Elden Ring.

Diverse prestatieproblemen plagen vooral de pc-versie van de game, zo heeft Bandai Namco ook in een blogpost toegegeven. Als resultaat zijn gebruikersrecensies op Steam zeer wisselvallig. Eerder bleek al dat Intel de grafische drivers voor de game vergeten zou zijn.

"Er zijn een aantal problemen die er voor zorgen dat de game in bepaalde situaties niet naar behoren gespeeld kan worden", aldus een woordvoerder van Bandai Namco. "We verontschuldigen ons voor enig ongemak dat dit oplevert en vragen jullie om geduld."

In de blogpost wordt vervolgens een lijst met problemen opgesomd die binnenkort opgelost moeten worden, al wordt niet gemeld wanneer er patches voor de game verschijnen.

Elden Ring is sinds vandaag verkrijgbaar voor pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One. De game scoorde een 9,5 op Gamer.nl: "Elden Ring leent een heleboel van Dark Souls en een beetje van Bloodborne en Sekiro. Met de blauwdrukken van die games in handen is FromSoftware gaan bouwen en bouwen. Het resultaat is een gigantisch goede openwereldgame die zowel qua schaal als detail een onvergetelijke indruk achterlaat, maar daardoor ook afschrikt."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wel jammer, wou hem eigenlijk dit weekend eens gaan proberen op de PC. Heb ook een PS5 staan, maar leek me leuk om samen met mijn vriendin op onze PC's aan de slag te gaan. Dit schrikt me toch wel een beetje af.

0
test

Ik had de game op PS5. Voor mij persoonlijk was de fps en daardoor de camera echt super irritant. Dit is de eerste keer dat ik in mijn leven hiervan last had, maar elke keer (in de open world, niet in dungeons) met mijn camera bewoog kreeg ik koppijn. Was niet te doen. Game omgeruild voor een tegoedbon en op steam gekocht en hier geen last van gelukkig. Genoeg performance issues op pc (speel op een rtx 3080 en I9-9900k) maar dit is vaak alleen even met het inladen van de wereld of bosses, voor de rest (gelukkig!) tot nu toe nergens last van.

0
test

@Markus88 schijnt dat je beter de ps4 pro ri versie kan spelen op ps5 dan de ps5 versie dit ivm fps van 40tot 60 fps.

0
test

@hulstpower ja op ps5 is de ps4 versie een locked 60fps. Veel verschil zit er overigens niet tussen beide versies, gek dat ze de ps5 versie zo 'verneukt' hebben

0
test

@Markus88 Rtx 3080 is uiteraard wel een verouderde kaart. Gelukkig draait hij wel goed bij jou. Lol

0

Aanbevolen voor jou