Activision-CEO vraagt om minimaal salaris

Activision-CEO vraagt om minimaal salaris

Activision-CEO Bobby Kotick heeft de raad van bestuur gevraagd zijn salaris en andere compensaties te minimaliseren.

Kotick ontvangt wettelijk gezien het laagste bedrag voor zijn werkzaamheden, 62.500 dollar per jaar. Ook vraagt hij geen bonussen of andere compensaties te ontvangen totdat de raad heeft besloten dat het bedrijf 'de ingrijpende gender-gerelateerde doelen en toewijding hebben behaald'. 

Het verzoek komt na maanden van controverse wegens wangedrag bij Activision Blizzard. Naar aanleiding van een onderzoek van de Equal Employment Opportunity Commission, zegt de CEO vijf grote veranderingen door te voeren wat de werkcultuur van het bedrijf betreft.

Daaronder valt een 'zero-tolerancebeleid met strengere regels en betere controle' wat intimidatie betreft, de belofte dat het aantal vrouwen en non-binaire personen in de komende vijf jaar naar 50 procent van het totale aantal werknemers stijgt en een investering van 250 miljoen dollar voor het bieden van kansen voor divers talent. 

Ook investeert Activision 250 miljoen dollar in initiatieven die die de game- en technologie-communities uitbreiden met minderheden, moet loongelijkheid zichtbaarder worden en onderzoekt het bemiddeling bij claims van seksuele intimidatie en discriminatie.

Eerder dit jaar werd Activision Blizzard door de staat Californië aangeklaagd wegens giftig werkgedrag binnen het bedrijf, inclusief seksuele intimidatie. Sindsdien zijn diverse hooggeplaatste werknemers al vertrokken, zoals J. Allen Brack. Activision Blizzard zette ook zijn eigen onderzoek in, dat nog altijd blijft voortduren. 

Vorige week ontsloeg het bedrijf twintig werknemers op basis van het onderzoek.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kom op Bobby, wel met terug werkende kracht dan.

0

'de belofte dat het aantal vrouwen en non-binaire personen in de komende vijf jaar naar 50 procent van het totale aantal werknemers stijgt'. Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op en is discriminerend richting de man. Iemand moet aangenomen worden vanwege zijn kwaliteiten/ervaring en niet omdat iemand man, vrouw of non binair is.

0

@Tinus Tussengas-1 Here we go again...

0
test

@Ziminar Haha. Ja maar ergens heeft hij wel gelijk, de juiste man op de juiste plaats. Of was het nu vrouw XD

0

@Tinus Tussengas-1 Dan snap je het helaas niet.

0

@brushaway ik denk dat jullie het niet snappen. Het slaat nergens op iemand wel of niet aan te nemen op basis van sekse, dat is pure discriminatie. Als de mannelijke sollicitant beter past bij de kwaliteiten die je zoekt neem je de man aan. Doe je dat niet dan ben je een slechte ondernemer.

0
test

@brushaway wat ik mij afvraag bij mensen zoals jij die dit soort maatregelen toejuichen, dan heb ik het over iemand maar aannemen op basis van geslacht, geloof, s*ksuele voorkeur etc, of dit het geval ook zou zijn als het om een ander beroep zou gaan. Stel jij moet een operatie ondergaan die extreem risicovol is en waarbij de chirurg echt van wereldklasse moet zijn, zou je dan de meest geschikte persoon op die positie willen of iemand die op dat moment voldoet aan de eisen die door mensen zoals jij worden gesteld dan wel aangemoedigd??

0
test

@Tinus Tussengas-1 yep, dat klopt, positieve discriminatie is net zo erg als negatieve. Beste zou eigenlijk een blinde solicitatiegesprek moeten zijn.

0
test

@Tinus Tussengas-1 Wereld is knetter aan het worden, overal zijn er rare dingen gaande en niet alleen in de game wereld. Zo wilt een GroenLinks Wethouder van Utrecht dat voor 2026 Twintig procent van ambtelijke top een migratieachtergrond heeft. Oftewel, mensen worden niet meer aangenomen op kwaliteiten/ervaring maar op een bepaalde achtergrond, man, vrouw, non binair of migrant.

0

Aanbevolen voor jou