Activision Blizzard ziet daling in hoeveelheid spelers

Activision Blizzard ziet daling in hoeveelheid spelers

Activision Blizzard heeft te kampen met een daling in spelersaantallen in diens games.

Dat blijkt uit de cijfers van het afgelopen fiscale kwartaal van het bedrijf. Waar er in juni 2021 nog 127 miljoen spelers van Activision Blizzard-games waren, daar waren dat er in dezelfde maand dit jaar nog 94 miljoen.

Het bedrijf zag dan ook een daling in omzet van 28 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar naar 1,64 miljard dollar, ondanks het succes van het onlangs uitgekomen Diablo Immortal.

De daling in spelersaantallen en omzet heeft mogelijk te maken met Call of Duty Vanguard, dat minder populair bleek dan verwacht. Activision laat weten dat de  Call of Duty-franchise inderdaad minder wordt gespeeld als tijdens dezelfde periode vorig jaar, al is er wel een stijging merkbaar ten opzichte van begin dit jaar.

Op 28 oktober komt het nieuwe deel in de shooterreeks uit, Call of Duty: Modern Warfare 2. Later dit jaar moet ook Call of Duty Warzone 2.0 verschijnen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

niet zo gek als je laaste game het ook minder deed, denk dat het aantal weer stijgt als mw2 uit komt en warezone 2

0

@hulstpower en Diablo 4 zit er ook aan te komen!

0
test

@Buzzard ja volgend jaar ergens toch voor juni 2023

0

@hulstpower Afgezien van dat waren mensen ook meer thuis vanwege Corona. Nu er meer ruimte is gaat een deel weer meer buiten de deur doen. Ik snap niet wat bedrijven verwachten. Ik heb het zelf vaak meegemaakt bij bedrijven dat ze proberen een trend om te draaien waar ze weinig grip op hebben alleen vanuit de aandeelhouders moet er natuurlijk meer winst behaald worden dan ervoor. Dit stimuleert tot wanpraktijken waar mensen de dupe van worden of de producten onder lijden. Het is echt te idioot voor woorden.

0
test

@004 de laaste cod deed het ook slechter dam vorige delen he, ww2 is gewoon niet meer zo populair eens kijken wat voor spelers aantalen ze halen met dtaks mw2

0
test

Het heeft gewoon te maken met Caldera en de manier hoe de lobbies gemaakt worden. Ten eerste is de map gewoon niet wat Verdansk was. Het zal me niks verbazen dat het komende seizoen toch nog Verdansk terugkomt. Om spelers hyped te maken voor Warzone 2.0 en MW2. Daarnaast het lobby systeem dit is totaal klote. Heb het gevoel dat ze hier ook echt mee worstelen. Het kan soms heel lang duren voordat je in een pot zit daarnaast is er totaal geen ranked systeem. De ene keer speel ik tegen casual gamers zoals ik en heb ik echt lol in een potje. Daarna speel ik tegen zieke sweat lords die dit no life spelen. In Verdansk had ik ook het gevoel dat dit veel beter gebalanceerd was.

0
test

@Snafu9 Sweat lords.hahahaha, raap me op. Geweldig. Gewoon hardop te lachen achter mn scherm.

0
test

@The_Stifmeister Haha ik had hetzelfde, wou net een reply typen toen ik zag dat jij al een soortgelijke reactie had geplaatst

0
test

@The_Stifmeister Moest ze toch op een ludieke manier beschrijven haha. Gelukkig kwam hij goed over.

0
test

@Snafu9 helemaal mee eens, en wat het ook verpest is de mega hoeveelheid aan cheaters. Leuk dat Ricochet maar de cheaters zijn er nog steeds. en het meest vervelende aan dit vind ik dat je moet twijfelen aan of iemand echt goed is, of dat tie aan het cheaten is.

0
test

@-JK- Wat dacht je van de Cronus Zen gasten. Dat is een halve aimbot. Veel vrienden van mij zeggen zet crossplay uit dan heb je minder cheaters. Dan krijg je dus deze gamers die dit apparaatje gebruiken. Kunnen alle wapens gebruiken zonder enige recoil. Merk wel met echte cheaters dat ik het gevoel heb dat dat iets minder is. Soms twijfel ik ook nog wel maar dan is het meer een wall hack ofzo.

0

Aanbevolen voor jou