Sony Santa Monica: ‘Passie voor games zou niet toxisch moeten zijn’

Sony Santa Monica: ‘Passie voor games zou niet toxisch moeten zijn’

Ontwikkelaar Sony Santa Monica schaart zich achter God of War-regisseur Cory Barlog en roept fans op om gamers en ontwikkelaars te respecteren.

Sony Santa Monica plaatst op Twitter een formeel statement waarin het gamers oproept om ontwikkelaars met respect te behandelen. Dit nadat Cory Barlog, creative director bij de Sony-studio, ook al een soortgelijke oproep plaatste en Return to Monkey Island-maker Ron Gilbert meldde dat hij niets meer over zijn game zal delen wegens het commentaar erop.

Sony Santa Monica gaat met zijn statement pal achter Barlog staan, en zegt: “Iedereen bij Santa Monica Studio werkt eraan om een game te maken waar we trots op kunnen zijn, een waarvan we hopen dat jij ervan geniet als hij uitkomt. Onze fans inspireren ons, en we snappen de passie en het verlangen naar meer informatie.”

“Maar die passie zou niet toxisch moeten zijn, noch ten nadele komen van de waardigheid van iemand anders. Laten we onze community vieren door elkaar met respect te behandelen, elke gamer en ontwikkelaar”, aldus de studio. 

Door verscheidene nieuwsberichten en hevige speculatie van insiders werd eerder deze week een aankondiging omtrent God of War Ragnarök verwacht. Die kwam niet, waarna enkele ontwikkelaars die bij de game betrokken zijn online belaagd werden. Jason Schreier meldde op 30 juni dat er die dag wel degelijk een releasedatum-aankondiging gepland was, maar dat die om onbekende redenen niet doorging. “Voor zover ik weet is de game niet weer uitgesteld”, aldus de Bloomberg-journalist.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Aaron greenberg van xbox deelde dit bericht ook al.. En misschien moet men gewoon geduld hebben als sony een event heeft voor god of war komt ie vanzelf en dan horen we wel wanneer die komt. Ben zekf grote fanvan de serie em elke god of war game gespeeld, maar geduld is schone zaak.

0
test

We zien het wel ik denk nog altijd dat hij dit jaar uitkomt en als niet misschien februari? Niet lang daarna Dead space en hopelijk botw 2 en voor de rest vermaak ik me wel met hogwarts legacy en calisto protocol genoeg te doen dus dit najaar!

0
test

@R.J ik heb altijd gedacht begin 2023, maar ik hoop dat ik het mis heb, maar nu dat veel is uitgesteld naar 2023 zie ik weinig games die echt tegen gas geven tegen god of war

0

Aanbevolen voor jou