Sony en Kirkbi investeren elk een miljard dollar in Epic Games

Sony en Kirkbi investeren elk een miljard dollar in Epic Games

Sony Group Corporation en Kirkbi, het bedrijf achter The Lego Group, hebben elk een miljard dollar in Epic Games geïnvesteerd.

Dat heeft Epic aangekondigd. Volgens Epic "houden alle drie de bedrijven zowel makers als spelers in een hoog vaandel, en willen ze allen nieuwe sociale entertainment creëren die de connectie tussen digitale en fysieke werelden verkent." 

Epic-CEO Tim Sweeney blijft aan het roer staan van het bedrijf. De investering betekent dan ook niet dat Sony of Kirkbi Epic Games overnemen, maar wel dat beide bedrijven nauwer gaan samenwerken met Epic. Het bedrijf is na de investering naar schatting 31,5 miljard dollar waard.

Sweeney: "Deze investering accelereert ons werk om de metaverse te bouwen en ruimtes te maken waar spelers plezier kunnen hebben met vrienden, merken creatieve en immersieve ervaringen kunnen creëren en makers een gemeenschap op kunnen zetten en daarin gedijen."

Het is overigens niet voor het eerst dat Sony geld in Epic steekt. In 2020 investeerde het bedrijf al 250 miljoen dollar in Epic en in 2021 kwam daar 200 miljoen dollar bij. Epic is vooral bekend van Fortnite, de Epic Games Store en Unreal Engine. Pas geleden werd de Unreal Engine 5 officieel uitgebracht.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi. Hopelijk pakken ze nu eens de interface van de Epic Store eens aan.

0
test

@Sabor mwa, vind eigenlijk helemaal niet zoveel mis met de interface.

0
test

Goed zo. Betere games . En meer gratis. Thx man. Jullie rocken.

0

Aanbevolen voor jou