Schrijfster Ratchet & Clank: Rift Apart claimt dat haar werk is ‘uitgewist’

Schrijfster Ratchet & Clank: Rift Apart claimt dat haar werk is ‘uitgewist’

Sam Maggs, een van de schrijvers van Ratchet & Clank: Rift Apart, zegt na een presentatie van Insomniacs hoofdontwerper Mark Stuart dat haar werk is “uitgewist”.

Volgend op een presentatie van Insomniacs hoofdontwerper Mark Stuart, tijdens de Game Developers Conference 2022 (GDC), zegt schrijfster Sam Maggs op Twitter dat haar werk is “uitgewist”. Stuart besprak onder andere de ontwikkeling van het personage Rivet en gaat daarbij in op haar naam, maar Maggs wordt niet genoemd.

Maggs noemt dat “verontrustend en eerlijk gezegd beledigend”. “Dit wijst op een groter probleem van gameontwikkelaars die volledig uit het plaatje verwijderd worden zodra ze bij een studio weggaan”, zegt Maggs, die niet in de eindcredits van Ratchet & Clank: Rift Apart voorkomt maar onder ‘Special Thanks’ vernoemd wordt. 

“Ik word niet eens als schrijver vernoemd, ondanks dat ik anderhalf jaar van mijn leven aan deze game heb gewerkt en Rivets persoonlijkheid vanaf de grond heb opgebouwd”, aldus Maggs. “Ik was degene die zei ‘We kunnen haar niet Rachette noemen’.”

In de rest van haar tweets vertelt Maggs onder andere hoe ze Rivets naam verzonnen heeft. Zo moest het personage vernoemd worden naar een gereedschap of mechanisme, uit twee lettergrepen bestaan en eindigen met een ‘hard geluid’. Maggs benadrukt dat het een teamprestatie is, en dat niets was gelukt zonder de andere Insomniac-werknemers. “Daarom doet het zo’n pijn om niet bij [de presentatie] betrokken te worden.”

Maggs deelt in haar tweets nog meer informatie over het personage Rivet. Zo zegt ze onder andere dat het personage volgens de canon lesbisch is.

In haar tweets refereerde Maggs naar een artikel van IGN over het praatje van Mark Stuart op GDC. Inmiddels heeft IGN dat artikel geüpdatet om Maggs’ kant van het verhaal te belichten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ofc is ze lesbisch.. Heb er geen probleem mee, totaal niet maar moet nu opeens elke character lesbisch zijn? Zo begint het wel te voelen voor mij namelijk haha

0
test

@Markus88 Lesbische furry ook nog, vind het ook raar om tijdens je klaagzang dat ook nog erbij te roepen. Boeiend of het zo is of niet.

0
test

@-JK- Dat ze dat er nog even bijvoegde is voor mij duidelijk een teken van virtue signalling "Mensen mensen! Kijk mij goed zijn!!". LGBTQ+ zijn een hele kleine percentage van de samenleving, maar blijkbaar MOETEN ze 100% in alle entertainment voorkomen volgens die vreselijke activisten.

0
test

@Markus88 in elke game/film/serie moet iemand van team alfabet zitten anders komt er direct na launch een hoop heisa. Ik vind diversiteit goed, maar niet als het op deze overduidelijk manier geforceerd (uit angst) wordt toegepast omdat dit nooit het verhaal ten goede komt.

0

Dit bedoelde ik nou bij een game als Ratchet and Clank heeft het 0 meerwaarde om de geaardheid van de characters te weten. Maar mevrouw die maar wat graag het gehypte woke cultuurtje wil hooghouden moet toch even zeggen dat het hier om een lesbische lombax gaat. Dus zelf als iets fictief is moeten we er een label opplakken? Wat is dat voor ziekelijke bewijsdrang iedereen wil Jan fatsoen spelen

0
test

@Roy36NL dat hoeft dus niet, het kan zeker wat toevoegen. bv dat Ratchet nooit een paar gaat worden met Rivit.

0
test

@-JK- ja dat vind ik wel spijtig voor het hoofdpersonage. Dan komt ie er eindelijk eentje tegen, blijkt die voor de vrouwtjes te zijn.

0
test

@Roy36NL helemaal met je eens, zat wel te denken op eens van the last of us heeft het er er in en artreus/loki in god of war is ook van de zelfde groep, moet dit of zo van sony ( geen sneer naar sony vraag gewoon af).

0
test

@hulstpower Ellie was onderdeel van de eerste golf LHBTIQA+ personages in de 2010s. Je kunt haar gerust een van de iconen noemen hiervoor. Uiteindelijk moet het niet, maar binnen mijn generatie (Gen Z) is het aandeel niet-hetero mensen gewoon behoorlijk aanwezig, dus was er een duidelijke vraag om dat ook in beeld te brengen. Zeker rond die periode. En als je Loki niet erbij laat horen... I mean, vanuit de mythologie zou hij een keer zijn veranderd in een Merrie (als in: vrouwelijke paard) en vervolgens zwanger zijn geraakt en dergelijke. Dit verhaal haal ik dat van wikipedia af, maar er zijn genoeg andere voorbeelden waarin Loki nogal biseksueel en/of genderfluid is.

0
test

@Roy36NL Zo mee eens! 'k word er af en toe ook niet goed van hoe dit door je strot geduwd word.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou