CEO Sony: 'Technische uitdagingen cloudgaming zijn groot'

CEO Sony: 'Technische uitdagingen cloudgaming zijn groot'

Maar wel mooie technologie

Sony's CEO Kenichiro Yoshida heeft gewaarschuwd voor de technische uitdagingen van cloudgaming.

In een gesprek met de Financial Times refereert Yoshida naar problemen als latency, de vertraging tussen het indrukken van een knop en de actie op het scherm. "Ik denk dat de cloud zelf een geweldig businessmodel is, maar als het op games aankomt, zijn de technische problemen hoog. Er zijn uitdagingen voor cloudgaming, maar wij willen die uitdagingen aangaan."

Ook wijst hij naar de zogenoemde 'dark time'. Op bepaalde momenten van de dag zijn er in elke regio minder spelers, bijvoorbeeld 's nachts of overdag. Als die mensen thuiskomen van werk, willen er plotseling heel veel mensen tegelijk spelen. Het zou financieel onaantrekkelijk zijn om de dienst ook tijdens die 'dark time' te laten draaien, maar dat moet wel.

"De dark time voor cloudgaming is een probleem geweest voor zowel Microsoft als Google", zegt Yoshida. "Maar het was goed dat we die uren hebben kunnen gebruiken voor AI learning."

Ondanks de voorspelde uitdagingen gaat Sony 'agressief' inzetten op cloudgaming. Dat zei PlayStation-baas Jim Ryan vorige maand althans tijdens een zakelijke call.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dus als je vaak nachtdiensten draait en overdag lekker een game wil streamen kun je het als het aan Sony ligt vergeten? Beetje vreemde redenatie weer.

-7

Deze gebruiker is verwijderd

-1
test

Had het inderdaad niet helemaal goed gelezen lijkt het. Foutje aan mijn kant 😬

-2
test

Had het inderdaad niet helemaal goed gelezen lijkt het. Foutje aan mijn kant!

-4

Deze gebruiker is verwijderd

0

Deze gebruiker is verwijderd

5
test

”Hoe kan ik van dit artikel zo snel mogelijks iets negatiefs voor Sony van maken”

2
test

Ik had het verkeerd gelezen. Foutje aan mijn kant. Moet je daar meteen zo kinderachtig op reageren?

-4
test

Als dit de eerst keer was niet maar aangezien jij geen kans onbenut laat om (onterecht) commentaar te leveren op Sony wel. Dus begin jij niet over kinderachtig want als er hier iemand een klein kind is met zijn continue kruistocht tegen Sony dan ben jij het wel.

1
test

Wat jij wil. Het was gewoon verkeerd gelezen.

-1
test

Grappig dat je dat nooit bij artikelen over Microsoft hebt.

3

Deze gebruiker is verwijderd

1
test

Deze gebruiker is verwijderd

4
test

Klopt. Ik zit meer op andere websites die niet volgelopen zijn met Playstation fanboys.

0
test

Niet zo gek dat Sony geen fan is van een mogelijke toekomst waar de Cloud een grote manier is van hun mensen hun games spelen, want zo'n toekomst zal gedomineerd worden door Microsoft. Denk dat je zelfs niet moet uitsluiten dat in zo'n toekomst Sony een 3rd party uitgever is.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Sony gaat natuurlijk ook niet toegeven dat ze de lul zouden zijn in zo'n toekomst. Microsoft is het enige bedrijf die de infrastructuur, games en geld voor verdere investeringen heeft om een goede cloud dienst draaiende te krijgen.

0

dat klopt iedereen kan en zal een mindere ervaringen hebben. Maar iedereen weet ook dat Microsoft de infrastructuur en meer de know how heeft op dit gebied dan Sony. Dus in die zin is die opmerking niet zo gek lijkt me

0

Aanbevolen voor jou