Werknemers beschuldigen Sony Interactive Entertainment van seksisme

Werknemers beschuldigen Sony Interactive Entertainment van seksisme

Acht voormalige en huidige werknemers van Sony Interactive Entertainment beschuldigen het bedrijf van seksisme op de werkvloer.

Dat blijkt uit documenten van een rechtszaak die door Axios werden gespot. Voormalige beveiligingsanalist Emma Majo klaagde Sony afgelopen november aan voor discriminatie op grond van geslacht en oneerlijk ontslag. Sony probeerde in eerste instantie de rechtszaak afgewezen te laten worden vanwege een gebrek aan specifiek bewijs.

Afgelopen dinsdag werden er echter statements van zeven voormalige PlayStation-werknemers en een huidige werknemer aan de rechtszaak toegevoegd. De vrouwen in kwestie hebben statements naar buiten gebracht waarin seksisme binnen het bedrijf wordt beschreven.

Het gaat onder andere om het niet serieus nemen van ideeën van vrouwen op de werkvloer, seksuele intimidatie en systematische problemen als het aankomt op het maken van promotie voor vrouwelijke werknemers. Op de werkvloer zouden vieze grappen worden gemaakt en foto's van vrouwen en porno worden gedeeld. Mannelijke werknemers zouden claimen dat vrouwen geen verstand hebben van technologie. Een manager zou daarnaast buiten werktijd naar de borsten van een werknemer hebben gegrepen.

Volgens Stephen Noel Ilg, de advocaat van Majo, heeft hij contact gehad met meer vrouwen die soortgelijke verhalen hebben, maar daar niet mee naar buiten durven te treden uit angst voor Sony's reactie.

De afgelopen jaren zijn er vergelijkbare verhalen naar buiten gekomen rondom andere bedrijven, waaronder Activision Blizzard, Ubisoft en Riot Games. Sony heeft nog geen officieel statement naar buiten gebracht over de aantijgingen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nou, die had ik niet echt zien aankomen. Staat Sony zeker niet goed.

0
test

Motto is niet voor niets "For the players".

0
test

@Lavandou haha goeie

0
test

@Lavandou hehe

0

Aanbevolen voor jou