Sony vernieuwt PlayStation Plus-abonnement met gamecatalogus, cloudgaming en klassieke titels

Sony vernieuwt PlayStation Plus-abonnement met gamecatalogus, cloudgaming en klassieke titels

Sony vernieuwt haar PlayStation Plus-abonnement met drie verschillende niveaus en in totaal 700 beschikbare games.

Dat kondigt het bedrijf aan in een blogpost. Het vernieuwde PlayStation Plus voegt het oude model samen met streamingdienst PlayStation Now.

Het eerste niveau betreft PlayStation Plus Essential is identiek aan het 'oude' PlayStation Plus. Spelers krijgen daarmee toegang tot online spelen, maandelijkse gratis games, kortingen en cloudopslag. Essential kost 8,99 euro per maand, 24,99 euro per kwartaal of 59,99 euro per jaar.

Het volgende niveau betreft PlayStation Plus Extra en voegt daar tot 400 downloadbare PlayStation 5- en Playstation 4-games van zowel Sony als partners aan toe - waaronder God of War en Marvel's Spider-Man. Nieuwe PlayStation Studios-titels worden niet zoals bij Xbox Game Pass bij verschijning aan de dienst toegevoegd. Extra kost 13,99 euro per maand, 39,99 euro per kwartaal en 99,99 euro per jaar.

Het derde niveau betreft PlayStation Plus Premium en voegt naast bovenstaande opties 340 klassieke games toe. Daarvan zijn PlayStation 3-titels enkel beschikbaar als cloudgames, en PlayStation-, PlayStation 2 en PlayStation Portable-titels zijn ook downloadbaar. Daarnaast kunnen gebruikers games op alle platformen streamen via PlayStation 4, PlayStation 5 en pc.

Tot slot biedt Premium 'selecte gametrials' om games vooraf uit te proberen. Het niveau kost 16,99 euro per maand, 49,99 euro per kwartaal en 119,99 euro per jaar.

Sony begint in juni met de uitrol van de dienst in onder andere Azië, de VS en Europa. Het vernieuwde PlayStation Plus moet in de eerste helft van 2022 wereldwijd beschikbaar zijn. Huidige PlayStation Now-abonnementen worden daarbij  automatisch omgezet in PlayStation Plus Premium.

Sony zegt later meer informatie te delen over welke games er beschikbaar komen bij de dienst. In een interview met Games Industry meldt Playstation-hoofd Jim Ryan dat onder andere Returnal en Spider-Man: Miles Morales onderdeel zijn van de dienst.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 ja dat was te verwachten toch. Zo diep zijn de zakken van Sony nu eenmaal niet. Wel tof dat de PlayStation 1 en 2 games te downloaden zijn. Maar net als de gamepass ga ik dit links laten liggen. Het aanbod in 2022 is zo groot dat ik geen retro games hoef te spelen.

0
test

Nee dank je wel, dat is niets voor mij.

0

Aanbevolen voor jou