PlayStation-ontwikkelaars wilden games massaal naar pc brengen

PlayStation-ontwikkelaars wilden games massaal naar pc brengen

Ontwikkelaars werkzaam bij PlayStation Studios bleven Sony vragen of exclusieve PlayStation-games naar pc te brengen.

Dat laat God of War-regisseur Cory Barlog weten in een interview met Game Informer. "Ik denk dat het komt omdat alle studio's (van PlayStation) het een erg goed idee vonden. Op een gegeven moment kwam er een omslagpunt. Zoveel ontwikkelaars suggereerden het, dat (Sony) zoiets had van: 'We zijn het beu om er over te horen. We doen het wel.'"

Inmiddels zijn Horizon Zero Dawn, Days Gone en sinds kort ook God of War op pc verkrijgbaar, waar PlayStation-exclusives voorheen alleen op PlayStation-consoles speelbaar waren. Ook komen dit jaar Uncharted 4: A Thief's End en Uncharted: The Lost Legacy op pc uit.

Alle exclusieve Xbox-games komen wel standaard op lancering ook op pc uit. Wat PlayStation-games betreft, gaat het vooralsnog om enkele uitzonderingen en games die al geruime tijd op PlayStation-consoles beschikbaar waren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Goeie ontwikkeling

0
test

Kan dit inderdaad alleen maar toejuichen. Hoe groter het publiek, hoe meer winst. Hoe meer winst, hoe groter de kans op meer vette games.

0
test

@The_Stifmeister Ik denk in verhouding juist minder winst ivm piraterij.

0
test

@CroniC Misschien als het bij launch op PC uit komt, maar op dit moment zijn die games niet meer dan een tientje, en worden ze ook vaak 2e hands verkocht. Ik brengt het potentiele PC players in de toekomst naar de PS playerbase.

0
test

@CroniC Onzin, piraterij heeft niet een noemenswaardige invloed op de verkoopcijfers. Het enige wat het doet is er voor zorgen dat meer mensen dan anders het spel spelen. Mensen die de game illegaal downloaden hadden hem in de meeste gevallen toch niet gekocht.

0

Aanbevolen voor jou