Aandelen Sony met dertien procent gezakt na overname Activision Blizzard door Microsoft

Aandelen Sony met dertien procent gezakt na overname Activision Blizzard door Microsoft

De aandelen van Sony zijn dertien procent in waarde gezakt na de overname van Activision Blizzard door Microsoft.

Daarmee is het bedrijf zo'n 20 miljard dollar minder waard, zo merken The Financial Times en Bloomberg op. Andere bedrijven, zoals Square Enix, Konami en Capcom, stegen grofweg vijf procent - Ubisoft zelfs elf procent. Mogelijk heeft het te maken met speculatie rondom een eventuele volgende aankoop van Microsoft.

Gisteren kondigde Microsoft aan dat het Activision Blizzard overneemt, naar verluidt voor 68,7 miljard dollar. Wanneer de deal rond is, bezit Microsoft alle Activision Blizzard-studio's en franchises. De ontwikkelaar zegt zoveel mogelijk oude en nieuwe titels naar Xbox Game Pass te brengen. 

Ook melden bronnen van Wall Street Journal dat het bedrijf 'een gedeelte' van de Activision-games op PlayStation-platformen blijft uitbrengen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver sega is wel heel ander verhaal, die had met dreamcast een goeie console maar slechte marketing en Sony had ook top console met een DVD speler en top marketing en games.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@coola sony voelt dit echt wel hoor, zeker over een jaar of 10

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Improv Dat Sony dit gaat voelen daar twijfelt niemand aan. Maar er is wel een groot verschil tussen 'het voelen' en failliet gaan. Daar komt nog bij dat zoals hier ook al genoemd de Sega situatie ook anders was dan nu. Plus dat Sony een veel groter bedrijf is. Die pest je echt niet zomaar weg met een paar extra exclusives op een game pass.

0
test

@coola Sega ging ten onder door mislukkingen als de 32X, de Saturn waarvoor programmeren lastig was en het mismanagement tussen Sega Amerika en Sega Japan. Dat valt gewoon totaal niet te vergelijken met deze situatie.

0

Aanbevolen voor jou