Videokaart van Intel kort getoond met drie 8-pins connectoren

Videokaart van Intel kort getoond met drie 8-pins connectoren

Gedurende een video-interview toonde Intel Graphics-man Tom Petersen kortstondig een videokaart met drie 8-pins stroomaansluitingen.

De videokaart in kwestie is met alle waarschijnlijkheid een (vroeg) prototype uit Intels eigen stal. Recentelijk werd immers een nieuwer en strakker design geteased, al werden de stroomconnectoren in die officiële beelden verduisterd. 

Met drie 8-pins connectoren (goed voor 450 watt) lijkt Intel een zwaardere kaart op de PCIe Gen 4-stroomstandaard te bakken. Eerdere prototypes van Intel Arc leken immers voorzien van hoogstens een 8-pin plus 6-pin op dezelfde standaard (225 watt). 

De kaart betreft mogelijk een opgepompte of alternatieve versie van het verwachte topmodel: de vermoedelijke Arc A780 of DG2-512. Deze zou volgens ingewijden een TGP van maximaal 230 watt hebben, waar de hier getoonde kaart duidelijk krachtiger ingestoken is.

Opvallend is wel hoe Intel hier gewerkt heeft met drie PCIe Gen 4-connectoren, in plaats van de sprong te maken naar de nieuwe PCIe Gen 5-standaard. Tot 600 watt over één 12-pins connector zou de voorkeur verdienen; mogelijk stapt Intel verder in het ontwikkelproces nog over. 

Vooralsnog heeft Intel geen uitspraak gedaan over de stroomvereisten van de Intel Arc-desktopkaarten, die in dit kwartaal te verschijnen staan. De allereerste Alchemist-generatie zou zich nog altijd volledig kunnen beroepen op PCIe Gen 4-connectoren, terwijl de PCIe Gen 5-voedingstandaard dit jaar door nota bene Intel officieel gelanceerd werd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wow, die render ziet er prachtig uit.

0
test

@SuperDre Die was van de teaser van vorige week, maar 't lijkt inderdaad geen verkeerd jasje te worden.

0
test

Zwart, saai hoor. Ik had hem Intel blauw gemaakt. Maar ja. Zwart zal wel overal bij passen. Dan maar zelf overspuiten.

0
test

@LordLuc Zelf aan de slag gaan met verf is vaak niet zo'n goed idee, in iedergeval niet met dit soort apparaten waarbij de casing ook rekening gehouden wordt met warmeverspreiding, en extra laag verf zal dat kunnen beperken. Maargoed, mij maakt de kleur geen drol uit want die gaat zo een kast in die dicht gaat, ik hoef niet die achterlijke kermis en in mijn PC te kunnen kijken, zie daar het nut totaal niet van.

0

Aanbevolen voor jou