Verwachte revisies voor RX 6000-gpu's verschijnen mogelijk in april

Verwachte revisies voor RX 6000-gpu's verschijnen mogelijk in april

Volgens ingewijden kan AMD komende maand al een 'refresh' van enkele Radeon RX 6000-gpu's uitrollen.

De vermeende lek werd gepubliceerd op het Chineestalige Chiphell-forum, door een relatief betrouwbaar gebleken gebruiker. Deze claimt dat de refresh bestaat uit de Radeon RX 6950 XT, RX 6750 XT en RX 6650 XT, welke voor "20 of 21 april" op de planning staan. Klaarblijkelijk krijgt de populaire RX 6800 XT vooralsnog geen soortgelijke update, zo lijkt de lijst gpu's door te schemeren. 

De zogenaamde RX 6x50 XT-revisies zouden elk met 18 Gbps geheugenmodules komen (tegenover de 16 Gbps bandbreedte van hun voorgangers) in ruil voor een "ietwat duurdere" prijsoverweging. Over andere details werd door de forumbezoeker niet gesproken.

Ook zou een zogenaamde RX 6400-kaart rond dezelfde periode onthuld worden, welke voor het allerlaagste segment bedoeld is, nog ietwat onder de recente RX 6500 XT. Verdere details over de nieuwe desktopvideokaart bleven uit. 

De discussie op Chiphell kenmerkt niet de eerste keer dat een refresh voor AMD's RX 6000-generatie genoemd werd. Begin vorige maand werd de komst van de RX 6X50 XT-revisies al eens eerder voorspeld door een bekende ingewijde, zij het destijds nog met een opwachting in juni of juli. Ook toen gold de verwachting al dat de update vooral een versnelling van de geheugenmodules zou betreffen.

Naast het snellere geheugen is weinig bekend over de mogelijk aanstaande videokaarten van AMD. Naar al het schijnt blijft ook het procedé onveranderd bij TSMC's 7 nm node, waar AMD voor het geüpdatete laptopsegment en de nieuwe RX 6500 XT-desktopkaart recentelijk wel een overstap op TSMC's 6 nm nodes uitrolde.  

AMD en het Radeon-team hebben vooralsnog geen officieel woord gerept over de verwachte revisie van de RX 6000-gpu's. Het eerstvolgende evenement waar AMD grote onthullingen aan kan koppelen is Computex 2022, maar de ingeplande keynote vindt pas op 1 juni plaats  — een tikkeltje te laat voor de data die nu verwacht worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou