TikTok test HTML5-games in Vietnam

TikTok test HTML5-games in Vietnam

TikTok laat bij wijze van een test gebruikers in Vietnam games spelen in de app.

Dat meldt Reuters op basis van vier bronnen. TikTok wil naar verluidt meer inzetten op gaming en de proef aan het einde van dit jaar hebben uitgebreid naar de rest van Zuidoost-Azië. "Games op het platformen zouden advertentie-inkomsten een zetje geven, net als de hoeveelheid tijd die mensen op de app doorbrengen", aldus Reuters.

Reuters meldt dat TikTok en moederbedrijf ByteDance volgens twee van zijn bronnen al in het derde kwartaal van dit jaar - juli tot en met september - in andere Zuidoost-Aziatische landen gaming via de app beschikbaar willen hebben. De bronnen wilden niet kenbaar worden gemaakt omdat TikTok dit nog niet officieel heeft bevestigd.

Een woordvoerder van TikTok zegt tegen Reuters wel dat er tests zijn uitgevoerd voor het verwerken van HTML5-spellen in de app, door middel van samenwerking met spelontwikkelaars als Zynga Inc. "We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om ons platform te enerveren en testen regelmatig nieuwe functies die waardevol kunnen zijn voor onze community", aldus de woordvoerder, die niet in wil gaan op de tests in Zuidoost-Azië.

Het is onbekend of TikTok ook plannen heeft om de spellen in de app beschikbaar te maken in landen buiten Zuidoost-Azië. Er zijn in het westen al enkele spellen beschikbaar via TikTok, zoals Disco Loco 3D en Garden of Good (waarmee Amerikanen kunnen bijdragen aan het goede doel Feeding America). TikTok en ByteDance richten zich naar verluidt vooral op hun eigen gamesbibliotheek, immers ondersteunt de Chinese versie van TikTok al sinds 2019 games via de app. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou