Gelekte foto's tonen nieuwe MSI Titan GT77-laptops

Gelekte foto's tonen nieuwe MSI Titan GT77-laptops

Na een generatie bankzitten, lijken de Titan-laptops van MSI toch terug te keren. Gelekte foto's op Chinese sociale media verklappen het bestaan van de MSI Titan GT77.

Het uitblijven van een nieuwe Titan-laptop op Tiger Lake-processoren deed men vermoeden dat MSI diens allerzwaarste nichesegment af zou stoten, maar inmiddels lijkt het eerder om een pauze te gaan. Gelekt marketingmateriaal op Weibo toont dat de Titan-reeks weer voortzet met Intels nieuwe Alder Lake-HX-processoren.

Met de komst van de twaalfde Intel Core-generatie komt ook ondersteuning voor vier aansluitingen voor (DDR5-)werkgeheugen en zeker vier ssd's. Onduidelijk is nog hoe de ssd's verdeeld worden wat betreft interfaces, al is aannemelijk dat minstens twee stuks per M.2.-slot aangesloten worden. 

Het nieuwe vlaggenschip van MSI's notebooks komt wederom met een ferme luchtuitstoot áchter het scherm, maar zou nu verdund zijn tot 23 millimeter. Het ingebouwde scherm komt in ieder geval in fhd, qhd en 4k-resoluties met beeldverversing tot 360 hertz, maar over paneeltechnologie of hdr-bereik werd in dit materiaal weinig noemenswaardigs vermeld.

Wel zou MSI groter inzetten op het verbruik van de Titan-notebooks. Met behulp van de huisigen Overboost-technologie delen de gpu en cpu samen 250 watt, los van alle andere componenten. De Intel-cpu staat daarbij garant voor 75 watt, terwijl de gpu (met Dynamic Boost 2.0) tot 175 watt mag verbruiken.

Daarbij zou ook een aangescherpte koeloplossing komen. Met zeven heatpipes en maar liefst vier ventilatoren beweert MSI gemakkelijk chips tot boven de 160 watt TDP te kunnen voorzien in voldoende koeling. Doorgaans nemen veel (gaming-)laptops genoegen met maximaal twee ventilatoren.

Als riante bonussen is het ingebouwde toetsenbord ditmaal niet van SteelSeries' fabricaat, maar komen de mechanische schakelaars direct van Cherry. In het verleden werden Titan-laptops nog wel een uitgerust met volwaardige mechanische switches; in dit geval betreft het hoogstwaarschijnlijk Cherry MX ULP 'Click'-schakelaars — gezien MSI's vermelding van slechts 1,8 millimeter travel en een klikje. De switches zijn, net als de luchtuitlaat en het MSI-logo, voorzien van rgb-verlichtingen.

MSI heeft zelf nog geen blijk gegeven van de terugkeer van Titan-laptops, maar mogelijk doet de Taiwanese hardware-fabrikant de notebooks binnenkort officieel uit de doeken. Het in Taipei georganiseerde Computex, van 24 tot 27 mei, biedt daartoe een relevant platform voor dergelijke aankondigingen. Wat prijzen betreft; verwacht vooral geen budget-opties voor nieuwe Titan-modellen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou