EVGA verkoopt RTX 3090 Ti voor het eerst voor minder dan MSRP

EVGA verkoopt RTX 3090 Ti voor het eerst voor minder dan MSRP

Hardware-fabrikant EVGA vraagt voor het eerst minder dan de adviesprijs voor een Ampere-gpu: de RTX 3090 Ti kost momenteel 1.899,99 dollar.

Nvidia's nieuwste en zwaarste GeForce RTX 3090 Ti-gpu is krap twee maanden op de markt, en wordt nu al voor minder dan de adviesprijs aangeboden. Via EVGA's eigen webwinkel wordt het standaardmodel van de videokaart nu met 100 dollar korting verkocht, met schijnbaar nog voldoende voorraad bovendien.

Waar een paar procent korting doorgaans niet nieuwswaardig is, gaat dat momenteel niet op voor het klimaat rondom videokaarten. Sinds begin 2020 kampt de hardware-wereld met een mondiaal tekort aan chips, met langdurige prijsinflatie tot gevolg. In het Nvidia-kamp resulteerde dat in fikse prijsverhogingen in de afgelopen anderhalf jaar, zeker voor veel van de zwaardere gpu's.

EVGA's prijsverlaging vormt een mogelijk keerpunt van het tij, maar die wending komt absoluut niet zonder reden. Zo heeft de recente crash van cryptovaluta de vraag naar videokaarten aanzienlijk verminderd, terwijl ondertussen ook nieuwe generaties gpu's steeds dichterbij komen. Recente geruchten voorspellen dat Nvidia de RTX 40-generatie al in het derde kwartaal zou willen lanceren — op zijn vroegst al ergens in juli.

Vooralsnog lijkt de prijsverlaging van videokaarten door te zetten, maar weinig retailers gaan lager dan MSRP. Bij lokale webwinkels kost de goedkoopste RTX 3090 Ti nog vaak 1.999 euro, wat in veel gevallen als de adviesprijs voor het respectievelijke model geldt. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

wow daarvoor koop je een hele pc inc videokaart, wel een minder krachtige natuurlijk ;)

0
test

@-JK- nou, ja een stuk minder krachtige. Zat naar een 3070 te kijken en dan is dat toch vaak al richting die prijs met alles er op en er aan, barebones zijn dan zo'n 1600 euro.

0

Aanbevolen voor jou