Alle iPhone 14-geruchten

Alle iPhone 14-geruchten

In het najaar zal Apple hoogstwaarschijnlijk een nieuwe telefoon uitbrengen, namelijk de iPhone 14. De geruchtenmolen over onder meer de specificaties en de prijs van het nieuwe toestel draait al op volle toeren. Wat kunnen we verwachten? We hebben de huidige iPhone 14-geruchten voor je verzameld in dit artikel.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op ComputerTotaal.

Vaak brengt Apple meerdere versies van de iPhone uit en dat zal vermoedelijk dit jaar niet anders zijn. Zo kunnen we naast een reguliere versie waarschijnlijk ook een tweetal Pro-modellen verwachten.

Sinds enkele jaren brengt Apple ook een miniversie van de iPhone uit, maar het ligt in de lijn der verwachting dat er dit jaar geen kleine variant op de telefoon komt. De verkoopcijfers van de iPhone 13 mini vallen erg tegen, waardoor Apple volgens bronnen zou hebben besloten om geen minivariant van de iPhone 14 uit te brengen. 

Pro en Pro Max

Wel verschijnt er vermoedelijk een iPhone 14 Max met een 6,7-inch scherm, wat beduidend groter is dan het 6,1-inch display van de reguliere iPhone 14. Het beeldscherm wordt eigenlijk nog wat groter, omdat Apple de ‘notch’ of inkeping aan de bovenkant van het scherm heeft weggewerkt. Er is nu slechts een gaatje in het scherm gereserveerd voor de camera aan de voorkant van het toestel. Het is overigens niet duidelijk of alle nieuwe modellen het zonder de notch doen. Qua design worden er verder geen grote wijzigingen verwacht.

Lange tijd gingen er geruchten dat alle modellen een ProMotion-scherm krijgen met een verversingssnelheid van 120Hz, maar dat lijkt niet te gebeuren. Alleen de Pro-modellen krijgen het verbeterde beeldscherm, mede vanwege de wereldwijde verstoringen in de aanvoerketens.

De Pro-modellen krijgen bovendien een groothoeklens van 48 megapixels, terwijl de cameralens op het basismodel nog steeds 12 megapixels zal zijn. 

A16-chips voor iPhone Pro

In de iPhone-modellen van de afgelopen jaren vinden we ook de eigen chips van Apple. Doorgaans kregen alle nieuwe modellen de nieuwste en krachtigste chipset, maar vanaf dit jaar is een upgrade vermoedelijk enkel voorbehouden aan de Pro-modellen. Dit betekent dat de iPhone 14 net als zijn voorganger draait op de A15 Bionic-chip, terwijl de Pro en Pro Max de nieuwe A16 Bionic-chip krijgen. Volgens persbureau Bloomberg heeft Apple hiertoe besloten vanwege de wereldwijde chiptekorten. 

Satellietverbinding

Er is ook een grote kans dat de nieuwe telefoon kan communiceren met satellieten. Dit heeft als voordeel dat je bij nood altijd berichten kunt versturen of kunt bellen als er geen mobiele en wifi-netwerken beschikbaar zijn. Het is alleen mogelijk om contact te maken met hulpdiensten.

Apple heeft al aangekondigd dat het op maandag 6 juni 2022 zijn traditionele keynote WWDC houdt. Naar verwachting zal het bedrijf dan het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone, iPad en Apple Watch uit de doeken doen. Pas in het najaar wordt de aankondiging van de nieuwe iPhone-modellen verwacht. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Toch zal de prijs hoger liggen terwijl we dezelfde soc als vorig jaar hebben. Hopelijk zijn er nog wat andere extra’s die de prijs nog enigszins logisch maken.

0

@mhnl1979 Apple en logische prijzen? Dan kun je lang wachten.

0
test

@Tinus Tussengas-1 En toch zo'n enorme schare trouwe fans hebben. Ze zullen kennelijk wel iets goed doen.

0

Aanbevolen voor jou