AOC en Porsche Design onthullen 4k miniled-monitor op 144 Hz

AOC en Porsche Design onthullen 4k miniled-monitor op 144 Hz

AOC en Porsche Design hebben een nieuwe, collaboratieve monitor onthuld. De PD32M is een 4k/144Hz-monitor met 32 inch groot miniled-paneel.

In zijn totaliteit heet de monitor de Porsche Design AOC Agon Pro PD32M. Het beeldscherm dient in het vierde kwartaal officieel verkocht te worden, met een richtprijs van een flinke 1.799,99 dollar. De monitor vormt daarmee een luxe vervolg op de PD27, een voorgaande samenwerking tussen AOC en Porsche Design.

Met Porsche Designs inbreng is de monitor stilistisch geïnspireerd door sportauto's, terwijl AOC verantwoordelijk is voor de technische kunde van het scherm. Met behulp van het miniled-paneel biedt de monitor 1.152 afzonderlijke dimzones en een piekhelderheid van 1.400 nits, goed voor het DisplayHDR 1400-vaandel. Het paneel dekt standaard 97 procent van het DCI-P3-kleurengamma.

De monitor moet zich zowel op competitieve pc-gamers als console-gamers richten. AOC's PD32M ondersteunt 4k-resoluties tot 144 Hz, met een responstijd van 1 milliseconde (GtG) en ondersteuning voor variabele refresh rates (VRR). De monitor komt met twee HDMI 2.1-poorten en een enkele DisplayPort 1.4. 

Over dezelfde usb-c-aansluiting ondersteunt de monitor 4k-resoluties tot 120 Hz. Dezelfde usb-c-poort kan ook dienen als stroomvoorziening, tot maximaal 90 watt. Onduidelijk is nog of selecte features van de monitor komen te vervallen wanneer deze van de standaard stroomvoorziening (volledig) overstapt op usb-c.

Wat verdere luxe betreft komt de PD32M met vier extra usb 3.2-poorten, hoofdtelefoonhouders aan beide flanken, een draadloze profielschakelaar, twee 8 watt-speakers (DTS Sound-gecertificeerd) en de zogenaamde 'Light FX'-rgb-verlichting aan de achterzijde. Ook is het mogelijk een (potentieel zelfgemaakt) logo vanuit het standaard naar beneden te projecteren; iets waar onder meer Asus eerder mee te koop liep. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het enige aan deze monitor dat iets met Porsche te maken heeft is het peperdure logo op de bezel

0
test

@Kwolly Porsche Design is sowieso een beetje een raar merk. Het valt (tegenwoordig) wel onder de grotere Porsche-holding, maar 't heeft verder niet veel met de daadwerkelijke auto's te maken. Die auto's worden nog ontworpen door 'het echte' Porsche, terwijl Porsche Design zich focust op balpennen, mobieltjes en horloges.

0
test

heel handig, 2 hoofdtelefoonhouders, want iedereen draagt er natuurlijk 2 tegelijk!

0

Aanbevolen voor jou