Amazon-mmo New World lijkt RTX 3090's kapot te branden

Amazon-mmo New World lijkt RTX 3090's kapot te branden

New World, de aanstaande mmo-titel van Amazon, lijkt selecte videokaarten te vernielen. In korte tijd meldt een groeiend aantal beta-testers dat recente versies van New World hun GeForce RTX 3090 om zeep hebben geholpen.

Het forumgesprek begon gisteravond bij gebruiker Goatz. De gamer meldt dat inmiddels al zijn tweede EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 Ultra het loodje heeft gelegd tijdens het testen van New World. Fabrikant EVGA vervangt dit soort defecten klaarblijkelijk relatief snel, onder de garantietermen. Ondertussen is ook een oudere GTX 980 getest; die deed het prima, volgens Goatz.

Goatz wordt al snel bijgestaan door vele andere gamers, die evenals problemen ervoeren met hun RTX 3090-videokaart. Het gros daarvan kwam evenals van EVGA — waaronder ook watergekoelde varianten — maar ook een RTX 3090 van Gigabyte heeft zich bij het dodental gevoegd. Een enkele RTX 3090-gebruiker meldt nergens last van te hebben.

De oorzaak van de defecten lijkt vooralsnog de framerate te zijn. In de menu's en laadschermen van New World is de beeldverversing niet (standaard) gelimiteerd, waardoor sommige videokaarten ongevraagd absurd hoge framerates klokken. Door de hitte die vervolgens opbouwt, kunnen belangrijke condensators het doorbranden.

Enkele gebruikers omzeilen het probleem door de framerate vast te pinnen. New World binden aan 60 frames per seconde zou schijnbaar al helpen; een andere gebruiker waagt het op V-Sync. Her en der raden gebruikers elkaar extra koeling op de bovenzijde van de kaart aan.

Amazon Games heeft nog geen officiële respons gegeven op het forumtopic. Momenteel begeeft New World zich in een gesloten beta-fase, voorbereidend op de lancering van de mmo op 31 augustus.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Beetje raar om het op het spel af te schuiven. Videokaarten horen gewoon beveiligd te zijn tegen oververhitting dus lijkt me eerder een EVGA 3090 probleem. Een slecht geoptimaliseerd spel moet geen videokaart kunnen slopen.

0
test

@Sabor Fout, als een game plotseling unlimited fps veroorzaakt, gaat er een klein deel van de gpu plotseling enorm omhoog kwa spike temp. Dit is niet alleen bij EVGA.

0
test

@JinShepard01 Maar dan mag ie nog steeds niet kapot gaan? Dan zou je ook geen stress tests mogen draaien bijvoorbeeld. Ben benieuwd wat die EVGA kaarten daar dan mee doen.

0
test

@JinShepard01 Ofwel het geeft aan dat er mogelijk een probleem in het design van de chip zelf zit waardoor dit kan en niet beveiligd is.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Ik moet eerlijk bekennen dat ik het zelf dus al jaren draadjes noem. Zat er bij mij al helemaal in, maar begrijp dus dat het nog niet helemaal gepast is.

0

Aanbevolen voor jou