Ubisoft haalt Tom Clancy uit naam XDefiant

Ubisoft haalt Tom Clancy uit naam XDefiant

Ubisofts gratis shooter heet niet langer Tom Clancy's XDefiant.

Dit blijkt uit een recent nieuwsbericht van Ubisoft waarin speeltest-sessies voor XDefiant worden aangekondigd. Waar de logo van het spel voorheen nog de naam Tom Clancy bevatte, is die nu verdwenen. Ook in de tekst van het nieuwsbericht wordt naar de game gerefereerd zonder Clancy’s naam.

Ubisoft erkent de naamsverandering en geeft als reden dat het spel facties zal bevatten die niet uit het “Tom Clancy-universum” komen. De ontwikkelaar/uitgever gaat niet in op negatieve reacties over het gebruik van de naam Tom Clancy bij deze game.

Onder andere onder de

Watch on YouTube

van XDefiant reageerden enkele mensen negatief op het gebruik van de naam Tom Clancy. De Tom Clancy-games staan bekend om hun tactische en realistische invalshoek, sommige gebruikers waren van mening dat de naam van de schrijver niet bij XDefiant past.

Ubisoft is 15 maart gestart met het versturen van uitnodigingen voor de speeltest van XDefiant, Insider Sessions genaamd. In die tests nemen spelers het onder andere op tegen de ontwikkelaars. De speeltest is alleen beschikbaar via pc. Meer informatie is te vinden op de website van Ubisoft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat gaat voor nog wel meer Ubisof games op dat de naam niet meer past. (Schot voor open doel hier.)

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Aangezien je in de 1ste games zwoer bij de Creed en de hele naam ISU niet eens voor kwam is het makkelijke zaak.

0
test

Mooi dat Ubi eindelijk zelf ook inziet dat dit allemaal wat al te genant werd. Zet de deur open voor meer naamsveranderingen van games van Ubi die inmiddels niets meer met het orgineel te maken hebben (Far Cry, AC)

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola FC 3 had HELEMAAL NIETS meer met deel 1 te maken, of wel?

0
test

@coola Letterlijk het 1ste principe van de Creed is dat je geen onschuldigen doodt. Letterlijk al je acties in Valhalla druise tegen de Creed in want niemand in Engeland heeft verdiend dat jij daar rond rooft en hun huis af fikt en ze dus veroordeelt tot de dood. En dan ook niet eens een snelle genadelijke dood maar de meest vreselijke van allemaal. Een Assassin moordt uit noodzaak, niet voor de lol en die komt op voor de gewone mens.

0

Aanbevolen voor jou