Thermaltake onthult ATX 3.0-voedingen tot 1650 watt

Thermaltake onthult ATX 3.0-voedingen tot 1650 watt

Thermaltake heeft een reeks nieuwe Toughphower-voedingen onthuld: ATX 3.0-voedingen tot 1.650 watt en tot twee PCIe 5.0-connectoren.

De nieuwe voedingen werden officieel uit de doeken gedaan gedurende de

Watch on YouTube

, te beginnen bij het vlaggenschip: de Toughpower iRGB Plus, in 1.250 watt of 1.650 watt. Beide varianten zijn van 80+ Titanium-klasse, bestaan uit 100 procent Japanse candensators en komen met een 140 mm rgb-ventilator. 

Het meest noemenswaardige aan de nieuwe topvoedingen blijft echter de introductie van twee 16-pins PCIe 5.0-stroomconnectoren (600 watt), naar de ATX 3.0-standaard. De nieuwe stroomstandaard werd al geïmplementeerd door Nvidia's recent verschenen RTX 3090 Ti-gpu, maar kan nog altijd niet vaak direct aangesloten worden op de voedingseenheid — met ongemakkelijke 8-pins-adapterkabels als gevolg. De Toughpower iRGB Plus-modellen zijn de eerste voedingen die twee PCIe 5.0-stroomconnectoren compatibel maken.

Watch on YouTube

Naast de iRGB-varianten onthulde Thermaltake ook een GF3-reeks aan Toughpower-voedingen. Deze modellen strippen de rgb-ventilator en komen eventueel ook in lagere wattages. Van 750 watt tot 1.200 watt integreren de voedingen een 135 mm ventilator; 1.350 watt tot en met 1.650 watt houden vast aan een non-rgb variant van de 140 mm ventilator. Elk van de voedingen biedt één PCIe 5.0-stroomconnector, afgezien van het 1.650 watt GF3-model: die komt evenals met twee van de nieuwe 16 pins-poorten.

Als laatste addendum werd ook de Thermaltake Toughpower SFX onthuld, de voor ITX-systemen bedoelde voeding. Ook deze blijven compatibel met een enkele PCIe 5.0-stroomkabel, maar toppen lager af in de 80+ Gold-klasse. De Toughpower SFX is verkrijgbaar in 750 watt-, 850 watt- of 1000 watt-vorm. De lichtere twee komen met een 90 mm ventilator, de 1000 watt-variant met een 120 mm.

Voor alle onthulde voedingen werden geen precieze releaseperiodes genoemd, hoogstens een "binnenkort". Daarnaast is over de (lokale) prijzen vooralsnog niets bekend. De per livestream aangekondigde producten zijn evenals nog niet te vinden op Thermaltake's officiële website.

Met Thermaltake's onthulling lijkt de fabrikant wel tijdig voorbereidingen te treffen. Later dit jaar staan immers nieuwe generaties van Nvidia's en AMD's videokaarten op de planning, waarvoor hogere wattages zo goed als verzekerd zijn. Daarnaast liggen zeker voor Nvidia's zwaarste gpu's waarschijnlijk meer PCIe 5.0-stroompoorten in het verschiet; AMD heeft nog niets door laten schemeren over een overstap naar de nieuwe stroomstandaard. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou