NZXT onthult eerste eigen muis en mechanisch toetsenbord

NZXT onthult eerste eigen muis en mechanisch toetsenbord

Hardware-fabrikant NZXT heeft de aanpasbare Lift-muis en Function-lijn van mechanische toetsenborden onthuld.

De nieuwe NZXT-randapparatuur trapt aanvankelijk af met de Function-toetsenborden, die vanaf heden op allerlei manieren samengesteld kunnen worden. De Function komt in drie groottes — full-size, tenkeyless en 'MiniTKL' — en is uit te rusten met verschillende kleuren, keycaps en een keuze uit vijf hot-swappable schakelaars van Gateron.

Het kleinste Function-toetsenbord kan kant-en-klaar gekocht worden vanaf 139,99 euro, terwijl het full-size model een adviesprijs van 159,99 euro kent. Via het zogenaamde BLD-webportaal zijn de toetsenborden ook op maat te bestellen. Voor speciale accentkleuren, selecte switches en alternatieve keycaps wordt een meerprijs gerekend. Een gekrulde usb-c-kabel biedt NZXT zelf nog niet aan, maar lijkt wel onderweg.

Voor verdere aanpasbaarheid biedt NZXT de Function in ISO en ANSI-layouts aan, met standaard een geheel conforme onderste reeks toetsen. Hierdoor wordt het makkelijker om het toetsenbord eventueel nog te verrijken met unieke 'artisan' keycaps.

Watch on YouTube

De Function wordt binnenkort opgevolgd door de lichtgewicht Lift-muis, die ook in allerlei verschillende kleuren te bestellen zal zijn. NZXT's eerste muis weegt standaard 67 gram, is nagenoeg symmetrisch en wordt voorzien van mechaniche schakelaars van Omron. Naar al het schijnt lijkt de muis standaard met een lijntje rgb-verlichting geleverd te worden. 

NZXT heeft nog geen precieze sensor voor de Lift genoemd, maar spreekt wel van een "high-end optisch model" met een resolutie van 16.000 DPI. Ook een precieze verschijningsdatum of prijsindicatie blijft uit voor de Lift, terwijl de Function nu al samen te stellen is. 

Gelijktijdig met de onthulling van de Lift en Function heeft NZXT ook nieuwe muismatten onthuld. De simplistische matten komen standaard in drie kleuren — wit, zwart of grijs — en zijn beschikbaar met een breedte van 40, 70 of 90 centimeter. De grootste 'deskmat' van NZXT kost 29,99 euro.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

waarom de pijltjes een andere kleur? WASD is veel logischer

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Het is toevallig wel weer zo dat alle optionele keycaps inderdaad altijd de pijltjes bedekken. Eigenlijk jammer dat je niet zelf per-keycap kan 'verven', maar misschien is dat iets voor later.

0

Aanbevolen voor jou