Zo check je of je Steam-games draaien op Steam Deck

Zo check je of je Steam-games draaien op Steam Deck

De kans is aanwezig dat je een Steam Deck hebt of dat die spelcomputer binnenkort bij je binnenkomt. Dan is het handig om te weten of je huidige Steam-bibliotheek spellen aanbiedt die je op de hardware kunt spelen. Daar kom je op één manier achter.

Dit artikel verscheen eerder op ComputerTotaal.

De Steam Deck is een soort draagbare pc. Op de computer kun je games spelen die je via een Steam-account gekocht hebt. Je neemt je pc-games dan dus mee on the go. Het concept heeft iets weg van een Nintendo Switch, omdat je de Deck ook aan een tv kunt koppelen middels een speciaal dock. Maar nee, er zitten geen losse controllers aan de zijkant. Hoe dan ook, waar de Steam Deck uniek in is, is het feit dat je er dus pc-games van hoge kwaliteit op kunt spelen.

Echter, op moment van schrijven is het zo dat het niet mogelijk is elke Steam-game uit je bibliotheek op te starten. In dit artikel leggen we uit hoe je achterhaalt welke games wel geschikt zijn.

Games voor Steam Deck

Om te achterhalen welke games wel geoptimaliseerd zijn voor je Steam Deck, ga je naar de Steam Deck compatibility-pagina. Daar log je in (scrol daarvoor een klein beetje naar beneden) en vind je een lijst met games in je eigen bibliotheek. De spellen zijn opgedeeld in verschillende categorieën. Helemaal bovenaan vind je een lijst met spellen die geverifieerd draaien op de Steam Deck. Dit zijn de titels waarvan je zeker weet dat ze perfect draaien op de Deck en dat ze goed omgaan met de bedieningsmogelijkheden. 

Op deze pagina staat ook een categorie waar je een serie games vindt die simpelweg speelbaar zijn op het apparaat. En daaronder vind je dan weer een lijst met games die niet ondersteund worden.

Helemaal onderop staat nog een lijstje dat je aandacht verdient. Hier staan namelijk de games waarvan Valve, de platformhouder, zeker weet dat die spellen niet werken op de Steam Deck. Dat kan verschillende redenen hebben. Misschien werken die spellen niet goed met de basis van het apparaat, zoals Proton of SteamOS. 

Daarnaast kan het zijn dat games geen controllers en dus ook geen controllerindelingen ondersteunen. En aangezien je on to go niet echt met een toetsenbord en muis gaat spelen, is het dus onmogelijk een bepaalde selectie spellen te spelen. Onthoud dat Valve momenteel de complete Steam-catalogus onder de loep neemt, dus het aanbod kan veranderen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Games als Destiny bannen je als je het op steam deck speelt. Steam deck hoort te kunnen draaien waar het voor bedoeld is namelijk de hele steam library en niet een select aantal games!

0

@R.J Dit is waar ik al bang voor was toen de steamdeck werd aangekondigd. Er werd geroepen dat alle steam games er probleemloos op zouden werken. Ik had daar toen al een hard hoofd in. Het is een hell of a job om elk spel er geoptimaliseerd voor te krijgen. Dat blijkt nu wel.

0

Aanbevolen voor jou