Winkelconcern GameStop ontslaat ceo

Winkelconcern GameStop ontslaat ceo

Game over

De Amerikaanse gamewinkelketen GameStop heeft na twee jaar hun ceo ontslagen. Matthew Furlong laat zijn rol als ceo van de grootste handelaar in fysieke games achter zich. Dit heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met het feit dat de inkomsten van het bedrijf wederom zijn ingezakt.

Matt heeft uiteindelijk slechts twee jaar als directeur gefungeerd en wordt nu vervangen door Ryan Cohen, een Canadese investeerder die tien procent van de aandelen van GameStop bezit. Hij maakte eerder al naam voor zichzelf door aanzienlijk te investeren in GameStop toen het bedrijf in zwaar weer verkeerde. Dit leidde vervolgens tot een Reddit-beweging om massaal 'meme-aandelen' van het bedrijf te kopen, wat tijdelijk resulteerde in een enorme stijging van de beurswaarde van GameStop.

Die hype is inmiddels voorbij en het gaat dan ook weer aanzienlijk minder goed met het bedrijf. Financiële verslagen voor het eerste kwartaal van 2023 laten zien dat de nettowinst van GameStop met maar liefst 150 miljoen dollar is gekelderd. Daarnaast worden er in de Verenigde Staten steeds meer fysieke winkels van GameStop gesloten.

Gedurende de twee jaar dat Matt Furlong ceo was bij GameStop heeft het bedrijf te maken gehad met grootschalige ontslagen. Daarnaast was hij betrokken bij de investering van GameStop in hun eigen nft's, wat verdeelde reacties op social media teweegbracht.

GameStop is wereldwijd de grootste detailhandelaar in games, met momenteel meer dan 6000 winkels in de Verenigde Staten en zeventien andere landen. Het bedrijf kampt al geruime tijd met financiële problemen, mede doordat steeds meer mensen hun games digitaal aanschaffen. Begin 2021 balanceerde het bedrijf nog op de rand van faillissement.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja jammer dat de fysieke detailhandel in games eigenlijk niet meer houdbaar is. Ik ben zelf van 2005 tot 2017 actief geweest in de inkoop en verkoop ervan en de winstmarges waren altijd al flinterdun. De concurrentie met online winkels werd steeds zwaarder. De consoles met verlies verkopen en dat terugverdienen met accessoires en games. Ik ben bang dat het bijna helemaal gaat verdwijnen.

0

Digitalisering is de boosdoener, webshops zijn simpelweg een uiting daarvan en verdienen het niet om de schuld te krijgen. Het fysiek niet meer naar winkels willen gaan nekt het. Ik kan me nou niet echt voorstellen dat mensen het nou echt fijner vinden om dingen te moeten doen als 3 maten bestellen, een eeuw wachten tot het geleverd is, thuis passen en dan 2 weer terugsturen, maar blijkbaar is men toch liever lui dan moe.

-2
test

Lol, je weet toch wel welke maat je hebt? Waarom zou je dan 3 verschillende maten bestellen? Overigens is er online veel meer te vinden en kun je veel makkelijker prijzen vergelijken. Weet ook niet waar jij besteld dat je een eeuw moet wachten maar dan zou ik toch even verder Googlen als ik jou was

0
test

lol, ga je lekker opa? Liever lui dan moe, haha. Tijden veranderen en je niet aanpassen betekend dat je net zo’n zure oude man wordt waar je zelf vroeger zo’n hekel aan had ;)

0

Aanbevolen voor jou