Warren Spector benadrukt dat zijn System Shock 3 van de baan is

Warren Spector benadrukt dat zijn System Shock 3 van de baan is

Warren Spector, de man achter onder andere Deus Ex en System Shock, benadrukt dat de ontwikkeling van System Shock 3 als jaren volledig stil ligt.

Dat doet hij in gesprek met GamesBeat. In 2020 werd bekend dat OtherSide Entertainment, de studio die Spector samen met Paul Neurath oprichtte, medewerkers moest ontslaan en stopte met de ontwikkeling van System Shock 3.

In het interview spreekt Spector onder andere over de ontwikkeling van System Shock 3, waarom het niet meer in zijn handen ligt, en wat het met hem deed om de ontwikkeling te moeten stoppen. ”We hebben vorig jaar een statement uitgebracht, meer kan ik nu ook niet zeggen. Tencent gaat verder met de franchise, en het is aan hem om te zeggen wat ze willen zeggen. Ik kan er weinig over ophelderen”, aldus Spector, die toch nieuwe details geeft.

“We werkten eraan in 2018 en 2019. Dat was alles”, zegt Spector, die meldt dat er in totaal 17 mensen aan het spel werkten. Dat hij met de ontwikkeling moest stoppen was een bittere pil om te slikken: “Ja, [ik moest er een periode van bijkomen]. Ik weet niet hoe ik het moet zeggen. Ik vat het persoonlijk op, weet je? Gameontwikkeling is niet alleen een baan voor me. Het duurde een tijdje om mijn ‘creative juices’ weer stromend te krijgen. En toen kwam Covid.”

Inmiddels werkt hij met OtherSide Entertainment aan een nieuwe game, maar daar kan hij nog niets over kwijt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

warren spector , is gewoon onbetrouwbaar, die man is hak op de tak bezig met andere project (Money)

0

@Darkempire Ja het zal vast zijn eigen keus zijn, want het meest negatieve wat je uit je duim kunt zuigen dat is altijd waar.

0
test

@Darkempire En dit baseer je op...?

0

Aanbevolen voor jou