Valve dacht over het maken van een duikbootgame | Gamer.nl

Valve dacht over het maken van een duikbootgame | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Over de duikbootgame werd nog eerder gesproken dan over het geannuleerde Prospero, vertelt Newell. "Mike was er absoluut zeker van dat het mogelijk was om fantastische onderwaterwerelden en -gameplay te maken. Dus als mensen willen weten wat ons eerste project is dat we nog niet hebben uitgebracht, dan was dat waarschijnlijk deze naamloze onderzeeërgame."

Prospero

Prospero was een game die werd stopgezet voor de lancering van de succestitel Half-Life. Newell zegt dat het team desondanks wel weg was van de game. "Veel ideeën voor Prospero hebben andere games van ons beïnvloed", vertelt hij. "Of we die game nou wel of niet ooit gaan uitbrengen, weet ik niet. Het spreekt ons echt aan, we zijn er allemaal wel een beetje verzot op. Geen enkel idee sterft hier, het is meer de vraag van hoe lang het duurt voordat we het gaan doen. We hebben nu eenmaal zoveel mogelijkheden om zoveel andere dingen te doen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou