Uitstel Advance Wars 1 + 2: Re-Boot Camp wegens oorlog Oekraïne

Uitstel Advance Wars 1 + 2: Re-Boot Camp wegens oorlog Oekraïne

Nintendo besluit de release van Advance Wars 1 + 2: Re-Boot Camp uit te stellen wegens het voortdurende conflict in Oekraïne.

Dat meldt de uitgever via Twitter. Het spel zou oorspronkelijk op 8 april uitkomen, maar is nu een onbepaalde tijd uitgesteld “vanwege actuele gebeurtenissen in de wereld”. Een nieuwe releasedatum zal later onthuld worden, maar wanneer is niet bekend. Nintendo zal de loop van de oorlog in Oekraïne in de gaten houden.

De remake van het Game Boy Advance-strategiespel stond origineel op de planning voor december van vorig jaar, en werd uitgesteld naar 8 april van dit jaar. Omdat het spel volledig in het teken staat van oorlog, inclusief gewelddaddige - zij het cartooneske - confrontaties tussen legers, vond Nintendo dit geen geschikt moment voor het uitbrengen van Re-Boot Camp.

Het is overigens niet de eerste keer dat Advance Wars hinder ondervindt door gebeurtenissen in de wereld. Het originele spel kwam op 10 september 2001 uit in Noord-Amerika, exact een dag voor de aanslagen op 9/11, met als gevolg dat de Europese versie van het spel werd uitgesteld naar het daaropvolgende jaar. In Japan moesten ze zelfs wachten tot de bundel Game Boy Wars Advance 1 + 2 in 2004 uitkwam. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja het is een spel met oorlog als thema, maar dit gaat toch niet specifiek over Rusland? Het is ook nog eens een reboot en mensen weten vaak al wat ze gaan kopen.

0
test

@-JK- Een van de landen is Blue Moon, gebaseerd op Rusland en de Sovjet-Unie

0

Ik kan de keuze wel begrijpen, maar vind het ook wel vervelend voor die mensen die er op aan het wachten waren. De game was al vertraagd naar dit jaar, en nu weer voor onbeperkte tijd omdat er een oorlog is. Met een beetje pech als de oorlog nog lang doorgaat (of erger, verder escaleert) wordt de game ook nog gecanceld.

0

Aanbevolen voor jou