Tien jaar geleden: MoH: Allied Assault komt op 22 februari | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Medal of Honor: Allied A ault komt op 22 februari

Uitgever EA maakte tien jaar geleden bekend dat Medal of Honor: Allied A ault op 22 februari van 2002 uitkomt. Het spel werd ontwikkeld door 2015, Inc, de studio waarvan veel werknemers nu in dienst van Infinity Ward en Respawn Entertainment zijn.

Allied A ault is de derde iteratie in de Medal of Honor-serie (hoewel de eerste op de PC) en draait op een aangepaste versie van de Quake III-engine. In het spel neem je de rol aan van Mike Powell, een Amerikaanse luitenant ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Met Powell neem je onder meer deel aan de hevige strijd op Omaha Beach tijdens 'D-Day' en bezoek je militaire vestingen in Duitsland en Noorwegen.  De singleplayer van het spel werd geroemd om zijn scripting, een gameplay-element dat ook een grote rol speelde in de latere Call of Duty-games van Infinity Ward.

Allied A ault wordt door veel gamers op handen en voeten gedragen vanwege zijn multiplayer. Die wordt vandaag de dag nog steeds door enkelen online gespeeld. De game ontving tevens twee uitbreidingen, Spearhead en Breakthrough. Die games voegden nieuwe campagnes en Duitse, Britse en Italiaanse multiplayer- en singleplayer-wapens toe


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou