Hoogtepunten: 'Switch-versie Zelda: Twilight Princess HD geen prioriteit voor Nintendo'

Hoogtepunten: 'Switch-versie Zelda: Twilight Princess HD geen prioriteit voor Nintendo'

Een Nintendo Switch-versie van The Legend of Zelda: Twilight Princess HD zou geen prioriteit hebben voor Nintendo.

Dat meldt Joe Crago, de CEO van Tantalus - de ontwikkelaars van Zelda: Twilight Princess HD en de Skyward Sword-remaster - tijdens de Fragments of Silicon-podcast. Het bedrijf zou vooralsnog niet gevraagd zijn om Twilight Princess HD over te zetten naar Switch.

"We zouden het graag doen, maar het is geen prioriteit voor Nintendo - of in ieder geval in de gesprekken die wij met ze hebben gehad. We springen op elke kans die we krijgen om aan een van hun games te werken. Er is een constant dialoog tussen onze bedrijven."

Veel fans hopen al geruime tijd dat Twilight Princess HD en Wind Waker HD - twee Wii U-overzettingen van Wii-games - naar de Switch komen. Hoewel dat nog altijd mogelijk is, is Tantalus op dit moment dus in ieder geval niet er opgezet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Eventuele re-releases zouden niet de najaarsklappers zijn hoor. We krijgen Xenoblade Chronicles 3, Splatoon 3, Pokemon Scarlet/Violet, Fire Emblem Warriors: Three Hopes en Mario Strikers: Battle League + de games die jij al noemde ook nog (niet al die games komen in het najaar uit, maar je snapt het sentiment). Evt. Zelda re-releases zouden gewoon een (heel vet) extra'tje zijn. Verder zie je ik ook 'rumoured' games opnoemen. Dat vind ik altijd gevaarlijk, want mochten die niet aangekondigd/uitgebracht worden, dan ben je teleurgesteld, terwijl Nintendo er dan niets aan kan doen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 is het niet wat vreemd om af te geven om een remaster van een Zelda game en zelf te wachten op een remaster van een Metroid game? Niet dat je per se ongelijk hebt, maar of je op een bepaalde game zit te wachten lijkt me persoonlijke voorkeur. Daarbij, uit je reacties hieronder, Nintendo is niet een vriend die je in de steek kan laten. Nintendo is een commercieel bedrijf die mij graag als klant wil hebben. Als zij niet iets bieden waar ik geld aan uit kan geven dan is dat niet mijn schuld. Nintendo wil een product verkopen en zijn er met de Wii U niet in geslaagd om een grote groep aan te spreken. Ik vind het niet fair om de schuld bij de gamers te leggen als ze die console niet kopen. Nintendo zal die remakes ook alleen uitbrengen als ze denken dat het een commercieel succes kan opleveren niet uit liefdadigheid. Ze staan er zakelijk in en wij als gamers in principe ook

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Hij zegt echter niets over TWW HD, dus misschien zijn ze daar wel al mee bezig? Ik zou echter liever een collectie ala SM3DAS zien, dan 2 losse re-releases. Maar 'iets' Zelda is altijd beter dan niets. Wel is het goed om te lezen dat ze constant contact hebben met Nintendo. Ook kan het natuurlijk ook zo zijn dat ze "liegen" en er wel mee bezig zijn. Het is in ieder geval zo dat we ieder jaar 'iets' Zelda krijgen, dus ik ben benieuwd wat het dit jaar gaat worden! Hopelijk krijgen we in juni een Direct die meer duidelijk geeft op dat gebied.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 'Afwijking'? Gast... Dat is gewoon hoop. SS HD heeft nu al meer kopieen verkocht dan de originele SS. 3.6M.+ sales in +/- 9 maanden is gewoon prima. NOG een reden om TWW HD & TP HD te re-releasen.

0
test

@Snoop213 Zelda is een van Nintendo's grootste IPs. Misschien niet kijken naar verkoopcijfers, maar meer naar het diverse portfolio waarmee er ieder jaar een game uitkomt. Zoiets kunnen zij niet doen met iets als Splatoon, Smash of Animal Crossing. Alleen Mario, Pokemon en Zelda zijn de geschikte IPs hiervoor. Je ziet ook ieder jaar een Mario of Pokemon game, dus ik zou het absoluut geen "afwijking" noemen om te verwachten dat Zelda een soortgelijke behandeling krijgt. En wees niet zo obsessief over verkoopcijfers, in dat geval zou je zeggen dat Nintendo helemaal geen games moet uitgeven, omdat veel wat zij maken nu eenmaal niche zijn. Sony haalt hoge verkoopcijfers, omdat zij vaak gebruik maken van het meest casual genres die er bestaan. Maar games als Bloodborne, Demon's Souls, Returnal, Ratchet & Clank... deze verkochten ook lang niet zoveel. En enkel Ratchet & Clank zou in de buurt kunnen komen van Skyward Sword sales.

0
test

@Snoop213 was ook een kutzelda

0
test

@PietS. Wind Waker HD was in-house door de Zelda team gemaakt. Zij kunnen er dus helemaal niets over zeggen.

0
test

@Ardyn Wie zegt dat een evt. TWW HD re-release voor de Switch ook in-house gemaakt wordt bij Nintendo?

0

Aanbevolen voor jou