Summer Games Done Quick 2022 verzamelt 3 miljoen dollar voor Artsen Zonder Grenzen

Summer Games Done Quick 2022 verzamelt 3 miljoen dollar voor Artsen Zonder Grenzen

In het eerste live-evenement sinds de coronapandemie haalde Games Done Quick meer dan 3 miljoen dollar op voor Artsen Zonder Grenzen.

Summer Games Done Quick 2022 was het eerste evenement sinds het begin van de coronapandemie waarbij speedrunners weer op locatie samen konden komen. De afgelopen week werden verscheidene games zo snel mogelijk doorlopen en konden kijkers zoals vanouds geld doneren. Daarmee konden zij de speedruns beïnvloeden, bijvoorbeeld door de naam van een personage te bepalen of een specifieke handeling (“save the animals!”) bij de speedrunner in kwestie af te dwingen.

De opbrengsten gingen zoals elke editie van Games Done Quick naar een goed doel, ditmaal was dat Artsen Zonder Grenzen. Summer Games Done Quick 2022 sluitte vandaag af met een totaalbedrag van 3.016.687 dollar (bijna 2,9 miljoen euro), al kan men nog steeds doneren via de website.

Daarmee is de opbrengst van Summer Games Done Quick 2021 ingehaald; destijds stond de teller op 2,9 miljoen dollar. Het absolute record werd niet ingehaald, dat werd eerder dit jaar gevestigd tijdens Awesome Games Done Quick: 3,41 miljoen dollar.

De organisatie moest wat werk verrichten om de grens van 3 miljoen dollar te passeren tijdens Summer Games Done Quick 2022. Uiteindelijk beloofden ze een extra Elden Ring-speedrun (Any%) als kijkers genoeg doneerden om de grens te doorbreken. Het duurde tot vijftien minuten na wat de laatste speedrun zou moeten worden, ook van Elden Ring. In deze clip is te zien hoe de grens van 3 miljoen wordt gepasseerd. 

Er is nog geen datum bekend voor het volgende evenement, Awesome Games Done Quick 2023.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

GDQ is een echte aanrader om te kijken daar zie je soms abnormale speedruns

0
test

@R.J Ik heb zelf niet live kunnen kijken dit jaar i.v.m werk (voor het eerst dat ik het heb gemist, helaas :( ) maar heb je nog aanraders die echt boven de rest uitstaken qua skills of entertainment?

0
test

@Markus88 Ligt vooral aan wat je vet vind om te kijken voor mij is het vooral Zelda Mario Pokemon randomizers etc maar die Eldin ring run was ook echt vet. 360chrism Shenanagans Aurateur Linkus7 waren redelijk goed bezig!

0

Aanbevolen voor jou