Stemacteur Troy Baker zet samenwerking met NFT-bedrijf stop

Stemacteur Troy Baker zet samenwerking met NFT-bedrijf stop

Prominente stemacteur Troy Baker heeft na kritiek van zijn fans de samenwerking met het bedrijf VoiceVerseNFT stopgezet.

De acteur, onder andere bekend voor zijn rol als Joel in de The Last of Us-games, kondigde eerder dit jaar aan samen te gaan werken met VoiceverseNFT. Dat bedrijf levert NFT's bestaande uit stemmen die met AI zijn gemaakt en worden ingezet voor onder andere podcasts en scripts. 

Baker kon rekenen op veel kritiek voor zijn keuze om zich aan NFT's te wagen - veel fans waren van mening dat NFT's een scam zijn of slecht voor het milieu zijn. Ook tijdens de Play, Watch, Listen-podcast waar Baker onderdeel van is kon hij op kritiek rekenen van zijn medepresentatoren Mike Bithell, Alanah Pearce en Austin Wintory.

De kritiek heeft blijkbaar effect gehad op de keuze van Baker, want gisteren kondigde hij aan dat hij heeft besloten toch niet samen te gaan werken met VoiceverseNFT. Op Twitter meldt hij: "Bedankt iedereen voor de feedback en het geduld. Na zorgvuldige overweging heb ik besloten om de samenwerking mt VoiceVerseNFT niet voort te zetten. Afgezien van de intenties heb ik jullie gehoord en verontschuldig ik mij voor de claim dat jullie 'haten' door het oneens met me te zijn."

Diverse andere mensen en bedrijven binnen de game-industrie hebben al aangekondigd te willen experimenteren met NFT's. Zo liet Team17 gisteren weten NFT's gebaseerd op de Worms-franchise uit te brengen, en heeft Ubisoft vorig jaar 'Ubisoft Quartz' gelanceerd. De ontwikkelaar van het aankomende Stalker 2 kondigde daarnaast aan NFT's in de game te willen verwerken. Na veel negatieve feedback besloot de studio die beslissing kort na de aankondiging terug te draaien.

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hij is een goeie acteur, maar wel een rare vent. Tijdens de Last of Us 2 release en het vele kritiek wat die game kreeg, had hij ook van die vreemde opmerkingen.

0

Dat moet je dus echt niet doen. Nu heb je geen fans meer maar mensen die denken dat ze je manager/eigenaar zijn. Toegegeven aan peer pressure, ai ai ai.

0

Aanbevolen voor jou