Steam Summer Sale: tien aanraders

Steam Summer Sale: tien aanraders

Vorige week ging de Steam Summer Sale van start, een jaarlijkse uitverkoop waarin duizenden games voordelig over de toonbank gaan. Dat klinkt best overweldigend, maar wij kiezen tien afgeprijsde spellen uit die je geld meer dan waard zijn.

Op Steam kun je de games die onder de Summer Sale vallen filteren op genre, prijs, thematiek en populariteit. Op het eerste oog zijn er vele grote namen die blikken vangen, zoals The Witcher 3: Wild Hunt met tachtig procent korting, Red Dead Redemption 2 met vijftig procent korting of Assassin’s Creed Odyssey met 75 procent korting. Hoewel deze games barsten van de content, zijn er ook genoeg games die misschien iets minder populair zijn, maar met deze prijsdalingen hopelijk een tweede kans krijgen. Hieronder volgen onze aanraders.

View post on Instagram
 

The Dark Pictures Anthology: Little Hope 

Liefhebbers van choice based-horrorgames en Silent Hill moeten Little Hope een keer gespeeld hebben. Deze sfeervolle game speelt net als andere spellen van Supermassive als een interactieve horrorfilm, inclusief acteurs die volledig door motion capture geportretteerd worden. Dit is het tweede deel in de The Dark Pictures Anthology, maar je hoeft geen ervaring met de andere spellen in de reeks te hebben. Jouw keuzes bepalen in ieder geval de loop van het verhaal en welke personages in leven blijven.

In Little Hope speel je als vier verschillende studenten en hun docent die vastzitten in het verlaten en door mist omhulde stadje Little Hope, nadat de bus waarin ze zaten is gecrasht. Terwijl ze proberen om uit dit spookachtige stadje te ontsnappen, stalken griezelige verschijningen vanuit de mist hun iedere beweging. De personages moeten het mysterie van Little Hope oplossen, een stadje gedrenkt in een brute historie, voordat deze verschijningen zorgen voor fatale ontmoetingen.

The Dark Pictures Anthology: Little Hope wordt nu aangeboden met 60 procent korting voor 11,99 euro

Watch on YouTube

Tales of Arise

Net zoals Little Hope hoef je andere Tales-games niet gespeeld te hebben om te genieten van dit actievolle en kleurrijke avontuur. Tales of Arise iseen actie-jrpg. Je begeeft je in een semi-open spelwereld met genoeg om te verkennen. In klassieke jrpg-stijl beginnen gevechten door een vijand aan te raken. Hierdoor beland je in een onzichtbare vechtring totdat de laatste vijand gesneuveld is, maar in plaats van turn based-combat houdt Tales of Arise het interessant door real-time combat aan te bieden met boost-aanvallen en speciale combo’s.

Driehonderd jaar lang worden de inwoners van planeet Dahna onderdrukt door Rena, een zwevende planeet die technologisch vooruitstrevend is. Hoofdpersonage Alphen, een jongen die geen pijn voelt en een metaal masker draagt, komt in opstand tegen deze bezetters. Alphen krijgt steun van Shionne, een mysterieus Renan-meisje die vanwege een speciale conditie niet aangeraakt kan worden en opgejaagd wordt door haar eigen volk. Samen gaan ze op avontuur om per regio Dahna te bevrijden van de Renan-onderdrukkers. Onderweg krijgen ze hulp van een diverse cast aan bijzondere personages.

Tales of Arise wordt nu aangeboden met 50 procent korting voor 29,99 euro

Watch on YouTube

The Stanley Parable: Ultra Deluxe

Ruim tien jaar na de oorspronkelijke game is The Stanley Parable terug, ditmaal in een Ultra Deluxe-uitgave. Deze first-person verkenningsgame speelt zich af in een kantoorpand. Hoofdpersoon Stanley merkt op dat zijn collega’s op mysterieuze wijze van de werkvloer zijn verdwenen en gaat op zoek naar antwoorden. Hoewel dit recht voor z’n raap klinkt, is deze game allesbehalve voorspelbaar. Begeleid door de stem van de verteller komt Stanley voor heel wat keuzes te staan.

Ondanks dat de verteller aangeeft wat Stanley hoort te doen, kun je ervoor kiezen om tegen hem in te gaan en het tegenovergestelde te doen. Dit kan leiden tot bijzondere en humoristische interacties met de verteller. Zoals beschreven in de Gamer.nl-recensie: “Dit meta-avontuur is meer ervaring dan game en laat je schaterlachen, maar zet je onder het genot van de heerlijke stem van Kevan Brighting wellicht ook aan het denken. Het kantooravontuur is twee keer zo lang als het origineel: nog steeds een korte ervaring, maar ditmaal wel een avondvullend programma.”

The Stanley Parable: Ultra Deluxe wordt nu aangeboden met 33 procent korting voor 14,73 euro

Watch on YouTube

Thronebreaker: The Witcher Tales 

Laat je niet misleiden door het vooroordeel dat een kaartspel saai kan uitpakken, ook al gaat het om Gwent, de populaire minigame uit The Witcher 3. Thronebreaker: The Witcher Tales speelt namelijk niet alleen als een kaartspel, maar ook als een tactische singleplayer-rpg met wat puzzels en een rijke cast aan diverse Witcher-personages. Ook moet je in typische Witcher-stijl vaak kiezen tussen twee kwaden, waarbij jouw keuzes de loop van het verhaal beïnvloeden.

In de Gamer.nl-review wordt niet alleen het uitmuntende schrijf- en stemacteerwerk geprezen, maar de hele game wordt ervaren als een positieve verrassing: “Thronebreaker is op alle punten een stuk beter dan we verwacht hadden. Het Gwenten blijft door de afwisselende gevechten daadwerkelijk dertig uur leuk. Het verhaal en de personages zijn daarnaast ijzersterk. Zeker voor The Witcher-fans die zich verder willen verdiepen in de lore, is dit een grote aanrader.’”

Thronebreaker: The Witcher Tales wordt nu aangeboden met 70 procent korting voor 5,99 euro

Watch on YouTube

Death’s Door 

Deze actievolle adventure-rpg met Zelda-invloeden heeft de potentie om vele harten te stelen. In Death’s Door verzamelen spelers de zielen van overledenen als een zogenaamde Crow. Als een ziel eenmaal wordt gestolen door een mysterieuze dief, moeten spelers op een achtervolgingstocht door 'een land waar de dood geen vat op heeft.' De inwoners van dit land vol geheimen variëren van behulpzame npc’s tot verwrongen en gecorrumpeerde vijanden.

Vanuit een isometrisch perspectief vechten spelers tegen monsters en andere beesten. Gedurende de game zijn statistieken en vaardigheden uit te breiden en te upgraden. De game wordt vaak vergeleken met de veelgeprezen game Hades, maar ontwikkelaar Acid Nerve benadrukt dat Death's Door geen roguelike is.

Death’s Door wordt nu aangeboden met 50 procent korting voor 9,99 euro. Let op: de game is ook verkrijgbaar op Game Pass. 

Watch on YouTube

Monster Hunter Rise 

Monster Hunter Rise kwam vorig jaar uit en is het nieuwste deel in de populaire Capcom-franchise. Monster Hunter Rise is een fantasievolle actie-rpg met vrijwel dezelfde formule als voorgaande games: je speelt als een jager uit een klein dorpje die (alleen of met vrienden) op jacht gaat naar verschillende monsters. Monster Hunter-spellen zijn niet zozeer vervolgen van elkaar, maar de charmes en sterke punten liggen juist in de innovatie op het gebied van gameplay, wapenupgrades en alle nieuwe beesten om op te jagen in een naadloze open wereld.

In de Gamer.nl-review wordt dit deel zelfs “de beste Monster Hunter-game tot nu toe” genoemd. “Ondanks de hoge leercurve is dit de meest toegankelijke Monster Hunter-game tot dusver, waar fans van zowel pure actie als diepe rpg-upgradesystemen voldoening uit halen. Heel af en toe zie je de Switch worstelen met al het grafische geweld, maar nooit zit de techniek in de weg van een uitermate diep en bevredigende game die zowel alleen als met vrienden de moeite waard is.”

Monster Hunter Rise wordt nu aangeboden met 49 procent korting voor 30,59 euro.  

Watch on YouTube

Days Gone 

Na games als The Last of Us, DayZ en Dying Light is het gemakkelijk om te verwachten dat Days Gone verbleekt in dit post-apocalyptische survival-genre, maar dat is niet per se het geval. Hoewel de game op momenten zeker aanvoelt als een smeltkroes van verschillende zombiegames, heeft Days Gone genoeg speel- en verhaalelementen om je urenlang bezig te houden in deze onvergeeflijke wereld. Het spel is van Sony’s Bend Studio, maar is sinds een tijdje ook op pc verkrijgbaar.

De Gamer.nl-review ontkent niet dat de game last heeft van herhaaldelijke missies, maar prijst ook het acteerwerk en de fascinerende open wereld: “Ondanks de bugs en ondanks de soms wat eentonige gameplay, is het moeilijk om de controller weg te leggen bij Days Gone. Dat is vooral te danken aan de interessante personages en het overkoepelende verhaal waar de game aan opgehangen wordt. Je wíl verder. Ook het lichte survivalaspect en het rijden op je trouwe motor door een geloofwaardige spelwereld, zijn meer dan genoeg reden om telkens terug te keren naar de game.”

Days Gone wordt nu aangeboden met 50 procent korting voor 24,99 euro

Watch on YouTube

A Short Hike 

A Short Hike is een indie-adventuregame die heerlijk wegspeelt tijdens een ontspannen sessie op de bank of in de auto. Je speelt als een vogel die de groene en zomerse landschappen van Hawk Peak Provincial Park verkent tijdens een wandeling. Deze wandeling gebeurt op jouw eigen tempo en de game geeft je dan ook de mogelijkheid om er snel doorheen te zoeven en klimmen, of juist om te genieten van je omgeving en op zoek te gaan naar de geheimen die het park verbergt.

Spelers prijzen A Short Hike om tal van redenen. Voornamelijk de relaxte gameplay en grappige, goed geschreven dialogen met andere wandelaars die je tegenkomt krijgen veel lof. Het is wel een vrij korte game, maar als je zin hebt in een adempauze van het dagelijks leven, ga je van ieder moment in deze schattige en vermakelijke game genieten.

A Short Hike wordt nu aangeboden met 50 procent korting voor 4,28 euro.

Watch on YouTube

Planet Zoo

In een van de meest gedetailleerde dierentuinsimulaties ooit – van de makers van Planet Coaster - heb je je handen al snel vol. Planet Zoo laat jou niet alleen spelen als een dierenverzorger, maar ook als manager van het dierenpark dat je zelf volledig kunt vormgeven. Liefhebbers van pretparksimulaties moeten deze game ondanks het verschil in thema daarom zeker een kans geven. Maar ook mensen die genieten van De Sims of simpelweg nieuwsgierig zijn naar hoe het runnen van een dierentuin nou in zijn werk gaat, kunnen deze game nu voor een prikkie oppakken.

In onze review zijn we eerlijk over het harde werk dat een dierentuin met zich meebrengt, maar ook over de indrukwekkende details die in de dieren is gestopt: “Planet Zoo voelt regelmatig aan als noeste arbeid – zelfs voor een game in het managementgenre. De voldoening die een goed lopende dierentuin oplevert is daardoor echter des te groter. Dat heeft alles te maken met de realistische weergave en het gedrag van de aanwezige dieren. De manier waarop zij worden geportretteerd in Planet Zoo – en de bijkomende juiste omgangswijze met deze prachtige wezens waar wij deze aardbol mee delen – is een dikke pluim waard.”

Planet Zoo wordt nu aangeboden met 70 procent korting voor 13,49 euro

Watch on YouTube

Sea of Thieves 

Een piratenervaring als Sea of Thieves vind je niet gauw elders. We moeten toegeven dat ook wij vier jaar geleden onze twijfels hadden toen deze game uitkwam en niet meer dan gematigde reacties uitlokte. Vele jaren en updates later hebben de ontwikkelaars van de legendarische tudio Rare echter een avontuurlijke open wereld gecreëerd om vol genot te verkennen, alleen of met je vrienden. Vecht, verken en plunder als een echte piraat met alle bijbehorende vrijheden.

Ruan noemt Sea of Thieves in zijn column “het beste was Game Pass is overkomen. Het zijn de magische avonturen die je meemaakt tijdens de missies die de game maken. Dit is precies waar Rare grote verbeteringen heeft doorgevoerd. Sinds de introductie van seizoenen in 2021 heeft de ontwikkelaar alle remmen losgegooid. Elk seizoen heeft ontzettend veel nieuwe elementen toegevoegd die compleet nieuwe manieren van spelen introduceren. De reis is belangrijker dan het eindpunt en daarom zet Rare volledig in op het verbeteren van die reizen.”

Sea of Thieves wordt nu aangeboden met 50 procent korting voor 19,99 euro. Let op: de game is ook verkrijgbaar via Game Pass.

Watch on YouTube

Dit is natuurlijk maar een kleine selectie van Steam-spellen met korting die de moeite van het kopen waard zijn. Laat in de reacties vooral ook weten welke games uit de Steam Summer Sale volgens jou een koopje zijn.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vergeef me, padre, maar ik sta op het punt om Sea of Thieves dubbel te kopen, zodat ik 'm tenminste ook op de Steam Deck kan gooien.

0
test

@TomKauw Het is je vergeven

0

tales koop ik deze week zodra nieuwe creditcard periode start hehe. sea of thieves is alleen leuk als je het met vrienden doet. Zie Bravely Default 2 hier niet bij staan. ook prima game, 50% korting net als tales.

0

Aanbevolen voor jou