Sony onthult volgende generatie PlayStation VR-controllers

Sony onthult volgende generatie PlayStation VR-controllers

Sony heeft in een href="https://blog.playstation.com/2021/03/18/next-gen-vr-on-ps5-the-new-controller/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">blogpost </a>de nieuwe generatie PlayStation VR-controllers onthuld.

De nog naamloze controllers zijn in ontwikkeling voor de volgende generatie vr-brillen voor PlayStation 5. De controllers kennen een bolvormig ontwerp, met verschillende knoppen. Zo bevatten beide twee gezichtsknoppen, een optieknop, een grijpknop aan de binnenzijde en een analoge stick.

Sony licht verder een aantal eigenschappen van de controllers uit. Haptic feedback - een precieze trilfunctie - en adaptive triggers - triggers die weerstand bieden - uit de DualSense-controller worden overgenomen. 

Nieuw is vingerdetectie. Dat houdt in dat de controllers de plaatsing van vingers kunnen registreren, zonder dat daarvoor knoppen voor worden ingedrukt. Volgens Sony maakt de optie meer natuurlijke gebaren tijdens het spelen mogelijk.

Tot slot legt het bedrijf uit dat de controllers via een ring aan de onderzijde  worden geregistreerd door de aankomende vr-bril, in plaats van een losse camera in de kamer.

Over de nieuwe vr-bril voor PlayStation 5 is verder nog weinig bekend. De next-gen headset biedt in ieder geval een hogere resolutie, een groter gezichtsveld en verbinding via één kabel. De vr-bril verschijnt niet in 2021, wanneer wel is nog onbekend.

PS VR
PS VR

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gaaf, en ondanks dat ik PSVR een supergave toevoeging vond/vind was het allergrootste probleem voor mij de randomness van de move controller tracking, zo kon ik uren Firewall: Zero Hour spelen met de aim controller totdat alles spastisch over het scherm vloog, het ene moment werkte alles strak en het volgende moment was alles in je handen aan het trillen en niet meer in sync. De allergaafste ervaringen heb ik dan ook wel met de dualshock erbij gehad, dat gaf nooit problemen. (astrobot, rez, RE7 etc) Maar dit ziet eruit als retestrakke 1:1 besturing ala oculus en ik kan niet wachten tot PSVR2 in de winkels ligt.

0

Dit beloofd veel goeds 💪🏻

0

Aanbevolen voor jou